Tallinna linnavolikogu töö pakub arutelu ka suvel

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu avaistung.
Tallinna linnavolikogu avaistung. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu on küll suvepuhkusel, kuid arutelud töö üle käivad sellest hoolimata. Sotsiaaldemokraat Abdul Turay kirjutas eilses Postimehes volikogu töötingimustest ning mainis muuhulgas, et liikmed mängivad istungite ajal «Angry Birdsi» ja lobisevad omavahel vene keeles.

Keskerakondlane Toivo Tootsen oli Turay avaldusest häiritud ning küsis, kas volikogu liikmel on silmad selja taga, sest muul moel pole võimalik Keskfraktsiooni liikmete arvutisse kiigata. «Mina istun pisut tagapool ja mina pole küll tähele pannud, et keegi «Angry Birdsi» mängiks,» ütles Tootsen ja lisas, et Turay peaks enne kolleegide kritiseerimist peeglisse vaatama. «Kas Turay üldse saab aru, millest volikogus räägitakse ja kas ta suudab oma valijate huve piisavalt hästi esindada?» küsis keskerakondlane kriitiliselt vastu.

Abdul ei lasnud end kriitikast häirida ning ütles, et pole linnavolikogus ainus, kes eesti keelt laitmatult ei räägi. Enda sõnul saab ta siiski aru, millest volikogus räägitakse ning vajadusel aitavad teda kolleegid. Siiski lubab Inglismaalt pärit sotsiaaldemokraat oma eesti keele oskust jätkuvalt parandada ning selles aitavad teda tema kogukonna liikmed: «Nad aitavad mind, sest nad teavad, et parema keeleoskusega saan neid paremini esindada.»

«Mul ei pea olema silmad selja taga, sest ma ju ei istu kogu aeg oma laua taga. Kui sa ringi liigud, siis ikka näed, mis toimub,» ütles Abdul, kuidas ta teab, millega teised volikoguliikmed istungite ajal tegelevad.

Abduli arvates on ta siiski hea esindaja, sest on teisi volikogu liikmeid, kes pole seal toimuvast kogu aja vältel mitte midagi ajakirjanduses avaldanud. «Opositsiooni töö ongi valitsust kritiseerida,» ei näe volikogu liige oma tegevuses midagi halba.

Keskerakondlaste käitumisest saab ta omamoodi aru: «Neil on linnavolikogus nii igav, sest neil pole mingit võimu,» vihjab ta asjaolule nagu poleks keskerakondlastest volikogu liikmetel parteimasinas suurt sõnaõigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles