Pärnus meenutati ajaloolist otsust Balti keti korraldamiseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus, Aisa tänav 39 toimus täna meenutusüritus, mis oli pühendatud 25 aasta möödumisele ühise Balti keti korraldamise otsusest.

Meenutusüritus toimus paigas, kus veerand sajandi eest langetati otsus viia läbi solidaarsusüritus kolme liiduvabariigi vabanemise nimel, teatas Tallinna linnavalitsuse pressiteenistus.

Ürituse läbiviijaks oli ajaloolane Küllo Arjakas, kohal oli Leedu suursaadik, Balti Nõukogu Läti delegatsioon saatis kirjaliku tervituse. Meenutusüritusel kõnelesid Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ning Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kes andis asjaosalistele üle ka kingitused. Kõlas Baltimaade ühislaul «Ärgake, Baltimaad! Atmostas Baltija! Bunda jau Baltija!»

Kell 15 algas Strandi konverentsikeskuses üritus, kus toonane Tautas fronte duuma esimees Arnolds Klotinš rääkis Balti keti korraldamisest Lätis, millele järgnes Küllo Arjakase ettekanne Balti ketist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles