Aaviksoo: võidusamba rajamise viime lõpule algsel kujul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidusamba senised nurgaliistud tuleb uutega asendada.
Võidusamba senised nurgaliistud tuleb uutega asendada. Foto: Peeter Langovits

Kaitseminister Jaak Aavisoo ütles täna Vabadussõja võidusamba juures ilmnenud ehituslikke probleeme ja nende kõrvaldamist kommenteerides, et võidusamba rajamine viiakse lõpule praegusel kujul, nii nagu samba autorid seda ette nägid. Uut lahendust ega uusi materjale ei tule ning sammast lammutada ka ei kavatseta.

Aaviksoo märkis, et kõik neli suuremat vaegtööd lõpetatakse novembris koos võidusamba uue valgustuse paigaldamisega.

«Selle aasta algusest on võidusamba projekti juhtinud asekantsler Martin Hurt ning on seda teinud hästi ja täie vastutustundega, suutes leida mõistlikud lahendused selle aja jooksul üleskerkinud probleemidele,» ütles minister.

Aavisoo avaldas veendumust, et sambaepopöa saab veel selle aasta jooksul lõppenuks pidada.

Neli suuremat vaegtööd, mis tuleb võidusamba juures korda teha, on seotud samba vuukide, külgliistude, valgustuse ning klaaspaneelide kinnituspoltide katetega. Nendele asjadele on juba leitud või leitakse uus lahendus. Muud puudused saab Aaviksoo sõnul töö käigus kõrvaldada ning selleks on ministeerium juba koostanud ka ajagraafiku.

Võidusamba valgustuse kordategemise hanke endale saanud KH Energia-Konsult peab oma tööd lõpetama 120 päeva jooksul pärast ministeeriumiga lepingu allkirjastamist. Aaviksoo sõnul kirjutatakse leping alla lähiajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles