Rae valla haridusasutustesse otsitakse 120 uut töötajat

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri alevikku ehitatav 240kohaline Võsukese lasteaia hoone.
Jüri alevikku ehitatav 240kohaline Võsukese lasteaia hoone. Foto: Rae vald

Kahe uue lasteaia ja Jüri gümnaasiumi hoone laienduse jaoks vajab Rae vald tänavu ligikaudu 120 spetsialisti.

Vallavanem Mart Võrklaeva sõnul vajavad käesoleva aasta novembris avatav Peetri Aruheina lasteaed ja 2015. aasta alguses avatav Jüri Võsukese lasteaed juba sadat spetsialisti.

Abivallavanem Jens Vendeli sõnul otsitakse lasteaia õpetajaid, õpetaja assistente, eripedagooge, kokkasid, kokaabisid ning majandus ala töötajaid. «Personali komplekteerimine nii suure töötajate arvu juures on väga tõsine töö ja seda enam, kui vaja on särasilmseid ja häid spetsialiste,» ütles Vendel ning lisas, et uutes lasteaedades rakendub uus süsteem, kus ühes rühmas töötab üks õpetaja ja kaks õpetaja assistenti.

Personali on juurde vaja ka Peetri põhikooli seoses uute esimeste klasside avamisega ning Jüri Gümnaasiumisse, mis tänavu laieneb enam kui 200 koha võrra. Vallavanema sõnul on ehitustegevus haridusvaldkonnas olnud viimastel aastatel väga aktiivne, sest uute elanike arv kasvab pidevalt.

Tänavu ehitatakse valda juurde kokku 420 uut lasteaia kohta, aastal 2013 ehitati valda 336 uut kohta, mis on kokku 756 ja peaaegu pool lasteaia kohtade koguarvust Rae vallas.  Vallavanema sõnul seisab järgmise investeeringuna ees Peetrisse teise põhikooli ehitamine ja plaanide järgi avab see uksed 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles