Fotod ja video: TTÜ jalgpallirobotid ennustasid MMi võitjat

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Tehnikaülikooli Robotiklubi korraldas jalgpalli MMi finaali eel robotite jalgpallilahingu, püüdes sellega ühtlasi ennustada tänavuse MMi võitjat.

Robotite jalgpallis on kõik pea peale pööratud. Robotjalgpall erineb tavalisest selle poolest, et palle pole mitte üks, vaid üksteist. Mängijaid aga on ühes meeskonnas üks, mitte üksteist.

Selleks, et ennustada nädalavahetuse jalgpallilahingute tulemusi, kinnitati robotite külge vastavate riikide lipud. Robotite jalgpallis oli seekord kaks üheminutilist poolaega ning «finaalmängus» oli edukam Saksa lipu all palle väravasse tagunud masin. Esimene poolaeg lõppes tulemusega kolm-kolm ning lõpptulemus oli kuus-viis «Saksamaa» kasuks.

Kolmanda koha mängus lehvisid robotite kohal Hollandi ja Brasiilia lipud ning esimene poolaeg lõppes Brasiiliale masendavalt, seisuga null-viis. Teisel poolajal suutis «brasiillane» seisu oluliselt parandad, kuid kaotusest see teda ei päästnud.

Tagasihoidliku välimusega jalgpallirobot on tegelikult üsna tark masin, mille valmimiseks kulus üle poole aasta ning mille juures oli ametis vähemalt kümmekond inimest.

Roboti peal on üles vaatav kaamera, mis on suunatud kumerale peeglile, mille kaudu ta «näeb» kõike, mis ümberringi toimub. Samuti saab ta aru, millisesse väravasse palle lüüa. Aga kui see unustatakse enne mängu algust määramata, siis võib karta ka omaväravaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles