Tallinna Merepäevad kutsuvad põnevale rännakule

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Merepäevad 2012.
Tallinna Merepäevad 2012. Foto: Lausa Oks

Tänavused Tallinna Merepäevad kutsuvad kõiki põnevale rännakule merendusjaloos purjekatest aurikuteni.

18. - 20. juulini toimuvate Merepäevade külalisteks on sel suvel uhked purjelaevad Tre Kronor Rootsist ja Libava Lätist ning põnevad aurulaevad Turso ja Lalli Soomest.  

Üheskoos soovitakse õnne sel aastal sajandat sünnipäeva tähistavale aurujäämurdjale Suur Tõll. Üle pikkade aastate paneb Tallinna lahel oma aurukatlad tööle Eesti ajalooline aurulaev Admiral ning purjed heiskavad seilamiseks Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi laevad Kajsamoor ja Hoppet.

Tavapäraselt on merepäevade kavas sadamatevahelised väikelaevasõidud, hommikused päikesetõusukontserdid Tallinna lahel ja Tallinn Race purjeregatt. Lisaks toimub hulk tasuta kontserte armastatud muusikutelt, avatud on kaubandustänav, suur ja mõnus lasteala Vanasadamas ja palju muud.

Tänavu saab esmakordselt nautida Eesti Nukufilmi pakutavaid filmielamusi päästeparvekinost, toimub meremess ning merepäevade läbi aegade suurim kala-ala. Laupäeva, 19. juuli õhtul toimub aga lennusadamas Merepäevade esimene öölaulupidu «Laulame ühte», mille lõpetab ilutulestik Tallinna lahel.

Merepäevade üks tõenäoliselt läbi aegade põnevamaid vaatemänge leiab aset 20. juuli pealelõunal Vanasadama kruiisialal, kus otse kõigi vaatajate silme all korraldavad politsei- ja piirivalveamet koos päästeametiga täiemahulise merepäästeõppuse, mille stsenaariumi kohaselt vajab korraga kiiret päästmist grupp merehätta sattunud inimesi.  

Ühe uuendusena toimuvad sel aastal väikelaevade sõidud seekord Vanasadama ja Noblessneri sadama vahel (varasemalt on need olnud Vanasadama ja Lennusadama vahel). Kogu Noblessneri sadama kaipealseid tegevusi aitab sel aastal korraldada tuntud Eesti muusika festival Eesti Pops.

Tallinna Merepäevad toimuvad 18.-20. juulini traditsiooniliselt kolmes Tallinna kesklinna sadamas – Vanasadamas, Lennusadamas ja Noblessneri sadamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles