Homoseksuaalid ähvardavad Tallinna Perekonnaseisuametit kohtuga

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask.
Tallinna Perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask. Foto: Peeter Langovits

Ajaleht Pealinn vahendab, et homoseksuaalid on Tallinna Perekonnaseisuameti kohtusse andnud, kuna viimane ei saa samasooliste abielu registreerida.

«Meie pole siin milleski süüdi,» laiutas Perekonnaseisuameti juht Karin Kask käsi. «Kui uus kooseluseadus sätestab korra, kuidas samasooliste kooselu õiguslikult reguleerida, siis saame me seda vastavalt seadusele tegema hakata,» selgitas Kask. Homopaaride liitu ta abieluks siiski ei nimetaks. «Ütleme, et see on kooselu. Ja on hea, kui riik seaduste kaudu seda reguleerib, mis väldiks tarbetut ajaraiskamist kohtus.»

Kask ütles Pealinnale, et ta ei saa kohtuasju täpsemalt kommenteerida, kuna need on edasi kaevatud järgmise astme kohtusse. Samas arvas Kask, et ka kooseluseaduse vastuvõtmine  ei rahulda homosid ilmselt lõplikult.

«Need inimesed, kes kooselu teemal on kohtusse pöördunud, on järjekindlad ja ei jäta asja enne kõige kõrgema kohtuni jõudmata,« lausus ta. «Ma arvan, et kooseluseadus, kui ta vastu võetakse, võib küll algul korraks pingeid leevendada, aga varsti hakkab surve jälle peale. Välismaa kogemused näitavad, et kooselu lubavale ja aktsepteerivale seadusele järgneb samasooliste abiellumist sätestav seadus. Kuidas läheb Eestis, seda mina ei hakka ennustama. See oleneb poliitikutest ja seadusandjast,» rääkis Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles