Ida-Tallinna Keskhaigla on sünnitajate seas üha populaarsem

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu.
Vastsündinu. Foto: Sille Annuk

Ida-Tallinna Keskhaigla andmetel sündis selle aasta esimesel poolel 1907 last, mis on 49 last rohkem võrreldes eelmise aasta esimese kuue kuuga.

Kui eelmise aasta juuli alguseks olid Ida-Tallinna Sünnitusmaja ämmaemandad vastu võtnud 1825 sünnitust, siis sellel aastal juba 1876 sünnitust. Kõige enam sünnitusi toimus aprillis, mil ilmale aidati 345 lapsukest.

 «On hea meel tõdeda, et Ida-Tallinna Keskhaigla Sünnitusmaja on naiste seas üha populaarsem. Tõsiasi, et sünnitajad usaldavad just meie haiglat, näitab, et siinne personal on pädev ja asjatundlik, pakkudes abi ja toetust ka keerulisemates olukordades,» rõõmustas Ida-Tallinna Keskhaigla ämmaemandusjuht Silja Staalfeldt-Rahumägi.

Viimasel kuuel kuul sündinute seas oli poisslapsi 1000 ja tüdrukuid 907. Poiste osakaal on jätkuvalt tüdrukute omast suurem, nimelt ületas viiel kuu poiste sündide arv tüdrukute oma. Ainult juunikuus sündis tüdrukuid poistest rohkem.

Ilmale aidati ka 31 paari kaksikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles