Savisaar teenib vähem kui tema abilinnapead

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Toomas Tatar

Majandushuvide deklaratsioonide andmetel teenis mullu Tallinna linnavalitsuse liikmetest kõige rohkem abilinnapea Merike Martinson, kes sai oma ametis 62 003 eurot tulu.

Talle järgneb abilinnapea Taavi Aas, kelle aastane sissetulek oli 61 013 eurot. Selgituseks olgu öeldud, et majandushuvide deklaratsioonid ei kajasta kõiki linnavalitsejate tulusid, vaid ainult neid, mis on saadud oma ametikohal.

Abilinnapea Arvo Sarapuu tulu oli 44 425 eurot ja tema kolleegil Eha Võrgul 42 913. Linnapea Edgar Savisaar teenis vaid 39 981 eurot. Temast vähem said vaid abilinnapead Kalle Klandorf (33 690 eurot) ja Mihhail Kõlvart (33 447 eurot).

Savisaare ametipalk on küll suurem kui abilinnapeadel, aga nood saavad tulu ka äriühingute nõukogudest. Näiteks Aas kuulub Tallinna Linnatranspordi ASi ning nii Ida-Tallinna kui Lääne-Tallinna keskhaigla nõukokku ja Ühistupanga Asutamise Sihtasutuse nõukokku. Savisaar on vaid viimatimainitu nõukogu liige. Martinson on Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tallinna lastehaigla nõukogus.

Sarapuu kuulub aga Tallinna Tööstusparkide ja Tallinna Soojuse nõukokku. Ettevõtlustaustaga Sarapuu on kõrvaltegevusena kokku 26 ettevõtte nõukogus või juhatuses. Neist seitse kuuluvad ATKO gruppi. Sellega seletab Sarapuu ka tema deklaratsioonist nähtuvat anomaa­liat – ta on saanud üle 6000 euro autokompensatsiooni, aga ühtegi sõidukit tema nimel ei ole.

«Auto on arvel ühes minu ettevõttes, sellepärast ei ole seda seal kirjas. Linnavalitsuses on niisugune kord, et kompensatsiooni saajal on kas isiklik auto või ta peab esitama selle auto passi, millega ta sõidab. Mina olen esitanud selle Mercedese passi, millega ma sõidan, ja olen selle alusel kompensatsiooni saanud,» rääkis Sarapuu. Mingil põhjusel on tema ainus, kelle deklaratsioonis on autokompensatsioon soodustusena kirjas.
Klandorf kinnitas, et temagi sõidab iga päev oma autoga ning saab selle eest kompensatsiooni. Miks see deklaratsioonis kirjas pole, ei osanud ta öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles