VIIMANE MUSTPEA

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminaalne keskaja-teemaline osalusdraama kahes vaatuses


Tekst Indrek Hargla


Muusika Tõnis Kaumann


Tantsuseade Julia Christie Amor


Esitavad Tanel Saar, Meelis Põdersoo, Katariina Ratasepp (VAT-teater), Martin Kõiv, keskaja muusika ansambel Rondellus: Maria Staak (laul, rataslüüra), Anna-Liisa Eller (torupill, plokkflööt, psalteerium), Johanna-Mari Jaama (fiidel), Robert Staak (lauto, löökpillid) ja tantsijad


Õhtujuht Tanel Saar


Pärast etendust keskaegsed ringtantsud Julia Christie Amori juhendusel



Mustpeade maja pühaku Mauritiuse päeva puhul esietendub selleks puhuks Tallinna Filharmoonia tellimusel kirjutatud teos. Publik kehastub linnarahvaks, tegevus toimub publiku keskel. Kohapeal keskaegsete kostüümide laenutus, etendus toimub Mustpeade maja erinevates saalides.



Indrek Hargla:


"Etendus viib meid keskaegsesse Tallinnasse, kus tegutses Mustpeade vennaskond, kelle algupära ja tegevus on tänapäevani mõistatusi täis.


On aasta 1424 ja meretagustest maadest on saabunud Tallinnasse üks saladuslik külaline, kes tahab siia tuua varjule püha Mauritiuse säilmed. Tal on jutustada üks lugu sellest, kes oli too pühak ja miks tema reliikvia peab olema just Tallinnas. Ent nagu selgub, kätkeb reliikvia toomine endas ohtu nii vennaskonnale, kelle kaitsepühak Mauritius on, kui ka linnale. Puhkenud intriigide sasipuntras peab Melchiori-lugudest tuntud noor apteekritütar Agatha Wakenstede leidma reliikvia mõistatuse lahenduse ja lepitama vaenu, mis ähvardab puhkeda linna ja Mustpeade vaheliseks verevalamiseks."



Koostöös Kostüümilaenutuse ja Estonia Kostüümilaenutusega


Pilet 20€

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles