Soome lahel päästeti uppumisohus kaatrilt kaheksa inimest

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtul teatati uppumisohus kaatrist Aegna saarest põhja suunas, Tallinna madala majaka lähistel.

Eile kell 19.24 sai Tallinna merevalvekeskus kõne kolleegidelt Soomest. Anti teada, et Tallinna majaka lähedal on uppumas 50 jala ehk 15-20 meetri pikkune kaater, mille pardal on kaheksa inimest. Teatati, et kaater täitub teadmata põhjusel veega, ja paluti abi inimeste ja kaatri päästmiseks, teatas PPA pressiesindaja.

Abivajajate poole asus Pirita sadamast teele Põhja prefektuuri Tallinna kordoni mootorpaat, Soome Vabariigi poolt kaks piirivalvekaatrit ja kopter ning informeeriti ka läheduses viibinud liinilaeva.

Kell 20 jõudis kordoni toimkond abivajajate juurde. Esmalt võeti pardale kuus inimest, sest kaks otsustasid ootama jääda Soome piirivalve kaatrit. Mõne minuti pärast jõudsid sündmuskohale Soome Vabariigi kopter ja kaks piirivalvekaatrit. Soome piirivalvekaatrite meeskonnad pumpasid avaristi masinaruumist vett välja ja alustasid aluse pukseerimist.

Kell 20.25 võeti kordoni mootorpaadi pardale ka esialgu kaatri pardale jäänud kaks inimest ja toimkond toimetas kõik kaheksa Pirita jahisadamasse. Kell 21.19 jõudsid päästetud kaldale ja arstiabi keegi neist ei vajanud. Soome piirivalvekaatrite abil pukseeriti kaater Soome.

Tänase seisuga on Eesti merealal ja piiriveekogudel PPA abi vajanud 305 inimest, neist 211 on meie poolt päästetud, ise on pääsenud 87, hukkunud on kuus inimest ja üks on teadmata kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles