Uued liikluspiirangud annavad ennast juba valusalt tunda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna alanud kaevetööd Tallinnas Narva maanteel Vilmsi tänava ja Russalka ristmiku vahelisel lõigul põhjustasid juba lõunaks ulatuslikke seisakuid.

Kadriorus on Narva maanteel avatud kummaski suunas avatud üks sõidurada ning kella ühe paiku kulges liiklus seal piinava aeglusega. «Kella neljast hakkavad seal tööle reguleerijad ja avame muutsuunaga kolmanda sõiduraja, tänu millele saavad inimesed õhtul paremini koju,» lubas transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Hommikuse tipptunni ajal on kolmas sõidurada linna sisenejate käsutuses. Muutsuunaga sõidurada aga avatakse ainult siis, kui tänaval toimuvad tööd seda võimaldavad, nii et iga päev sellele loota ei saa.

Nii, nagu lubatud, tekkis täna teine pudelikael Liivalaia-Suur-Ameerika tänavatele Pärnu maantee ristmiku juures ja sealgi moodustus mõlemas suunas juba keset päeva üsna pikk autoderivi.

Pärnu maantee ristmikul ja selle läheduses on kummaski suunas avatud üks sõidurada ning kogu liiklus toimub ristmiku Tõnismäe poolsel küljel. Liivalaia tänav muutub üherealiseks Süda-Veerenni ristmiku juures ning kõik kesklinna poolt tulijad peavad ühele rajale ära mahtuma.

«Pilt ei ole kuigi ilus, aga midagi pole teha – need tööd tuleb ära teha ja kõige lihtsam on neid teha keset suve, kui linnas on kõige vähem autosid,» ütles päeval olukorraga tutvumas käinud Rüütelmaa.

Tänasest peaks olema ka Pärnu maantee viaduktil vaid üks sõidurada kummaski suunas ning kogu liiklus peaks kulgema linnast väljuval sõidusuunal. Lõuna ajal said autod siiski veel mõlemal suunal üle viadukti sõita. Aga oli näha, et kõik ettevalmistused on liikluse ümbersuunamiseks tehtud ning ilmselt saab see lähiajal ka teoks.

Äsja teatas üks bussisõitja, et Pirita poole sõites algab Narva maanteel ummik juba Tallinna Ülikooli eest. Nii bussid, trammid kui autod liiguvad teokiirusel. Liinibussis palavuse käes vaevlevad inimesed on pahased ja nõuavad, et juht nad peatuste vahel välja laseks, sest jalgsi jõuaks ilmselt kiiremini edasi. Russalka juurest läks liiklus juba vabamaks ja ka buss sai normaalselt sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles