Eilne paduvihm ohustas Tallinna Ahhaa keskuse 4D kino

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ahhaa projektijuht Liisa-Riin Stalde.
Tallinna Ahhaa projektijuht Liisa-Riin Stalde. Foto: Peeter Langovits

Eile õhtupoolikul Tallinnas maha sadanud paduvihma vesi hakkas sisse voolama Vabaduse väljaku all otse linnavalitsuse vastas asuvasse Ahhaa keskusesse, eriti selle kõige sügavamasse kohta, kus paikneb unikaalne 4D kino.

Tallinna Ahhaa projektijuhi Liisa-Riin Stalde sõnul on ka varem suure vihmaga nende ruumidesse vesi sisse imbunud. Eile oli olukord ikka päris hull, aga keskust siiski kinni ei pandud. Täna hommikupoolikul käisid kohal pumbamehed ja imesid 4D kino juures lainetava vee välja.

«Kergem uputus oli meil küll, kuid nüüd oleme sellest lahti saanud,» ütles Stalde täna keskpäeval. «Kas põhjus oli eilne tugev sadu või midagi muud, seda ma ei oska kommenteerida, aga probleem on meil õhus küll. Kui sellised uputused jätkuvad, siis ega see meie seadmetele hästi küll ei mõju.»

Pärast uputuse tekkimist võttis Stalde kohe ühendust Vabaduse väljaku ümberehitamise peatöövõtja ASi Oma Ehitaja ning rajatiste haldaja Tallinna Tööstusparkidega. Ehitusel on praegu kehtiv garantii.

«Eks nende uute ehitustega on ikka nii, et üks näitab teise peale näpuga, aga lõppkokkuvõttes on kannatajad ikka ruumides tegutsejad,» tõdes Stalde. «Hakka või ise uputuse eest vastutama.»

AS Tallinna Tööstuspargid juhataja Ivar Lindpere kinnitas, et firma juba tegeleb veeprobleemiga. Ta lisas, et Ahhaa keskuse 4D kino asub nii sügaval, et ju siis drenaaž ei tõmba suure vihmaha kogu vett kohe ära.

«Ehitajaga oleme juba rääkinud, teeme selle koha veekindlaks,» ütles Lindpere. «Paistab, et praegu ei ole koht veekindel. Nüüd on olnud esimesed korrad, kui vesi on sinna sisse imbunud.»

Lindpere sõnul praegu sellega tegeldaksegi, et kas Oma Ehitaja on teinud praaki. Loomulikult peab ehitaja garantii ajal kõik vead oma kulul kõrvaldama. Kuna Vabaduse väljaku alusesse parklasse ei ole vesi sisse tunginud, siis võib arvata, et üldine drenaaž toimib korralikult.

Oma Ehitaja juhatuse esimees Kaido Fridolin mainis, et eilne kõva vihm tekitas pahandusi paljudele Tallinna tänavatele ja ehitistele.

Tallinna Ahhaa keskuse on Oma Ehitaja Fridolini sõnul rajanud tellija projekti järgi ja kvaliteetselt. Eilse vihmahoo tagajärgi analüüsivad praegu firma asjatundjad koos tellija esindajatega. Ehitaja on rajatisele andnud kolmeaastase garantii, mis lõpeb 2012. aasta augustis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles