Laulu- ja tantsupidu põhjustab tänagi Tallinna liikluses muudatusi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Laulu- ja tantsupeoga seoses on tänagi Tallinna kesklinnas ja lauluväljaku ümbruses mitmed tänavad liikluseks suletud. Liiklusseisakud tekivad ka pärast laulupeo lõppemist.

Õhtul laulupeo lõppedes suletakse ajutiselt liiklus lauluväljaku ümbruses. Kuni tunnine liikluse sulgemine on vajalik selleks, et ligi 100 000 lauluväljakule kogunenud laulusõpra saaksid ohutult koju.

Ajutised liikluse sulgemised puudutavad ka ühistransporti, sõltuvalt kontserdi lõppemisajast suletakse liiklus Narva maanteel ja Pirita teel ajavahemikul 20-21.30. «Seni kuni inimesed liiguvad mööda sõiduteed linna poole, on kinni mõlemad Pirita tee suunad. Samuti  on autoliiklus ajutiselt kinni Narva maanteel Lasnamäele viival suunal. Palume autojuhtidel kasutada sel ajal liiklemiseks Smuuli või Laagna teed,» ütles AS Ühisteenused parklate müügi- ja linnaparkimise juht Martin Tubalkain.

Laulu- ja tantsupeo liikluskorralduspartner AS Ühisteenused soovitab sõite planeerides arvestada, et liiklus kesklinnas, laululava ja Kalevi staadioni lähistel on tavapärasest aeglasem ning ette võib tulla lühiajalisi liiklusseisakuid.


Pühapäevane liikluskorraldus Kalevi staadioni lähistel:

·    Juhkentali tänav on liikluseks suletud 10.00-14.00. Läbi Juhkentali tänava Liivalaia poole suundujad peaksid sel ajal kasutama liiklemiseks Tartu maanteed või Gonsiori tänavat.

·     Staadioni, Võistluse ja Püssirohu tänavatel on liiklus suletud ning sõidukite parkimine keelatud (v.a korraldajate erilubadega sõidukid) 6. juulini kella 14.00ni. Kalevi staadioni ümbruses saab parkida Võistluse tänava parklas, kuhu saab Filtri teelt ja läbi Toonela tänava. Samuti saab parkida staadioni ümberkaudsetel tänavatel, mis ei ole suletud. Kalevi staadioni lähistel on parkimine keelatud Võistluse tänaval staadioni sissepääsu ümbruses kuni 6. juulini kella 15.00ni.

·     Võistluse tänav suunaga Filtri teelt Püssirohu tänavale muutub ühesuunaliseks, sissesõit on lubatud üksnes ürituse korraldusega seotud sõidukitele. Võistluse tänava viimasel lõigul on parkimine keelatud kuni 7. juuli kell 15:00.

·     Püssirohu tänav suunaga Võistluse tänavalt Juhkentali tänavale muutub samuti ühesuunaliseks, sõidukite peatumine on keelatud tänava vasakul teepoolel.

Pühapäevane liikluskorraldus lauluväljaku lähistel:

·     Kuristiku, Joa ja Oru tänavatel on parkimine keelatud kuni 6. juuli südaööni, parkida ei saa ka Oru hotelli ees olevas parklas.

·     Pirita teel Russalka parklas ning Pirita tee kesklinnast väljuval suunal Vana-Pirita tee ja Pirita tee 20 vahelisel lõigul kehtib parkimiskeeld kuni 6. juuli kella 20.00ni. Kõik lauluväljaku vahetus läheduses olevad parklad on vaid laulupeoliste transpordi päralt. Laulupeo ajal saab sõidukeid parkida Pirita teel, paralleelselt teele. Praktika näitab, et piki Pirita teed saab parkida 200–250 sõidukit. Samuti saab sõiduki jätta Valgele tänavale ja Smuuli tee ääres asuvasse parklasse.

·     6. juulil on Narva maantee Pirita tee ja Turba tänava vaheline lõik (v.a ühissõidukid ja korraldajate erilubadega sõidukid) avalikuks liikluseks suletud ajavahemikul 10.00–20.00ni. Narva maantee liiklussulgude ajal saab sõita Piritale Lasnamäe kaudu ringiga.  Lasnamäele suundujad peaksid sel ajal kasutama liiklemiseks Laagna teed või sõitma läbi Pirita tee Kose teele ning sealt edasi Narva maanteele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles