Linnapea tervitas laulu- ja tantsupeo väliskülalisi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea tervitas laulu- ja tantsupeo väliskülalisi
Tallinna linnapea tervitas laulu- ja tantsupeo väliskülalisi Foto: Raepress

Linnapea Edgar Savisaar võttis täna Tallinna Raekojas vastu laulu- ja tantsupeo Tallinna partnerlinnade delegatsioonid.

Pidulikule linnapea vastuvõtule oli kutsutud delegatsioonid Hiinast, Ugandast, Suurbritanniast, Saksamaalt, Ungarist, Belgiast, Austriast, Venemaalt, Slovakkiast, Ukrainast, Lätist ja Leedust.

Linnapea Edgar Savisaar märkis oma kõnes, et eestlastele on laulu- ja tantsupeod erilise tähendusega. «Läbi laulude ja rahvatantsu, rahvakultuuri ja kirjanduse oleme saanud riigiks, hoidnud oma riiki ja taastanud oma riigi;  laulupidu on meie ühtehoidmise ja järjepidevuse sümbol, meie kultuuri visiitkaart,» rääkis Savisaar. «Selleaastast pidu ühendav sõnum on «Aja puudutus. Puudutuste aeg».  Sellel peol vaatame tagasi eelkäijate loomingule ning mõtleme sellest, millisena saavad tulevased põlved mäletama meid ja meie aega. Sellest, mis on elus oluline ja mis meid päriselt puudutab. Väikesele rahvale on see eriti oluline.»

«Lisaks sellele, et meie suurest peost osa saate, tahame teile näidata ka oma linna - milline ta on täna ja milliseks saab tulevikus. Tallinn on linn, mis mõtleb nii oma elanike kui külaliste peale. Tallinn on esirinnas mitmete uute ideede poolest – olgu see siis möödunud aasta algusest rakendatud tasuta ühistransport või arvukad e-teenused, mida nii kohalikud kui külastajad agaralt kasutavad. Meie külalistele aga pakub alati suure elamuse UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud Tallinna vanalinn,» kõneles linnapea külalistele. «Tallinn on alati olnud avatud sõpradele lähedalt ja kaugelt, olete alati teretulnud Tallinna – avatud südamega linna.»

Linnapea kinkis igale külalisdelegatsioonile pildi Tallinna vanalinnast ning delegatsioonide esindajad tegid sissekande Tallinna külalisteraamatusse.

Pärast pidulikku vastuvõttu siirduti ühiselt laulu- ja tantsupeo rongkäiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles