Loomaaia ninasarvik tähistas sünnipäeva

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ninasarvik Kibibi
Ninasarvik Kibibi Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Sel nädalal sai nelja-aastaseks ida-aafrika teravmokk-ninasarvik Kibibi, kääbuskitsedel ja ja mitmetel lindudel tuli aga taas järelkasvu.

Loomaaia uue nüüd ka ametlikult avatud keskkonnahariduskeskuse fuajees tervitavad loomaaiakülalisi pintšetamariinid, väljapääsu juures on aga avatud suveniiripood. Esialgu ei paku maja külastajaile küll muud kui läbipääsuvõimalust loomaaeda ja väikest koljude näitust looduskooli koridoris. Looduskool ise hakkab tööle sügisel. Ka laste loomaaeda on praegu mugavam pääseda õue kaudu.

Reedel nelja-aastaseks saanud ida-aafrika teravmokk-ninasarvik Kibibi sai sünnipäevakingid kätte laupäeval. Kibibi vader AS Talot ja loomaaiasõbrad organiseerisid talle noorte kaskede ja puuviljakoormaga meeleoluka sünnipäevapeo. Kingituste üleandmisele keskpäeval olid oodatud kõik loomasõbrad.

Juuni lõpus algas kameruni kääbuskitsede tänavu teine poegimislaine, kuuvahetusel koorus neli hahatibu. Siidikanadel on pesas juba kaheksa ja paduaanidel viis tibu. 1. juulil nähti esimest tibu ukerdamas lumekaku pesas.

Toimub rutiinne sõrgade värkimine ja loomade vaktsineerimine. Seekord said vaktsiinisüsti täiskasvanud ilvesed, kalakass Moby ja laste loomaaia merisead. Ka neljapäeval kolmekuuseks saanud amuuri leopardi kutsikad said reede hommikul viimase vaktsiinisüsti ja pääsevad nüüd koos emaga suurde ekspositsiooniaedikusse mürama.

Loomaaia haljastajail on abiks 15 õpilasmaleva esimese vahetuse noort ja 9 rahvusvahelist vabatahtlikku Poolast, Tšehhist, Venemaalt, Belgiast, Türgist, Hiinast, Hispaaniast ja Serbiast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles