Laulupeo külaliskollektiivid annavad Katusekinos tasuta kontserdi

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillcresti Keskkooli lauljad Lõuna-Aafrika Vabariigist.
Hillcresti Keskkooli lauljad Lõuna-Aafrika Vabariigist. Foto: Katusekino

Täna  korraldab Eesti Sümfooniaorkestrite Liit Tallinnas Viru Keskuse Katusekinos laulupeol esinevate külaliskollektiivide kontserdi.

Kontserdil astuvad üles orkestrid Saksamaalt, Taiwanist, Eestist ning lauljad Lõuna-Aafrika Vabariigist ja Jaapanist.

Kontserdi kavas esitavad Jungli Noorteorkester (Taiwan), Kaiserslaureni maakonna puhkpilliorkester (Saksamaa), Hillcresti Keskkooli lauljad (Lõuna-Aafrika Vabariik), Nõmme Muusikakooli Sümfooniaorkester ja Põltsamaa Muusikakooli kammerorkester filmimuusikat, aafrika, taiwani rahvamuusika seadeid, klassika-ja muusikalihitte jm.

«2011. aasta noorte laulupeo eel tegime samasuguse kontserti, et pakkuda nii meie kui ka väliskollektiividele võimalust koos esineda. Teame, et laulupeo repertuaar on neil selge, aga see on koht, kus saab ka oma muud repertuaari rahvale tutvustada,» rääkis Eesti Sümfooniaorkestrite Liidu esimees Jüri-Ruut Kangur.

Kanguri sõnul kuuleb väliskollektiive küll laulupeo ühendorkestris, aga nende tõeline olemus tuleb välja, kui neid eraldi kuulata. «Näiteks Hiina Taipei noorteorkester koosneb väga kõrge tasemega noortest mängijatest. Kogu kontsert tuleb mitmekesine, varieerudes Jaapani lauludest kuni Saksamaa puhkpillimuusikani,» lisas Kangur.

Kontsert algab kell 19.00 ja see on tasuta.

Kontserti toetavad Tallinna Kultuuriväärtuste Amet ja Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles