Hea võimalus: kunstimuuseumid kutsuvad soodsalt külla

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajad Mikkeli muuseumis.
Külastajad Mikkeli muuseumis. Foto: Toomas Tatar

Seoses laulu- ja tantsupeo «Aja puudutus. Puudutuse aeg» toimumisega on Eesti Kunstimuuseum teinud eripakkumise peo esinejatele ja külastajatele.

Kuni 10. juulini on kõiki Eesti Kunstimuuseumi filiaale võimalik külastada tingimusel «kaks ühe hinnaga» laulu- ja tantsupeo käepaela, roseti või peopileti ettenäitamisel. Peo ajal on Eesti Kunstimuuseum esindatud ka lastealal.

Suvel on kunstihuvilistel suurepärane võimalus vaadata Eesti Kunstimuuseumi kolmes filiaalis eesti klassikalist maalikunsti. Ringkäiku tasub alustada vanalinnast väikesest ja hubasest Adamson-Ericu muuseumist, mille väljapanekul «Põhjala lummuses» on esindatud eesti kunstnike Põhjamaadest inspireeritud looming. Suundudes seejärel Kadrioru poole, jääb tee peale esimesena Mikkeli muuseum, mille näitus «Kuldaja värvid. Eesti klassikaline maalikunst Enn Kunila kollektsioonist» toob vaatajate ette ühe märkimisväärseima erakogu ning armastatuimate Eesti kunstnike loomingu 20. sajandi esimesest poolest. Eesti klassikute sarja lõpetab Kumu kunstimuuseumis aga värskelt avatud  «Nikolai Triik. Modernismiaja klassikud».

Lisaks on pakkumisega «kaks ühe hinnaga» võimalik külastada Kadrioru kunstimuuseumi püsikollektsiooni ja näitust «Eveline von Maydell. Mustvalge maailm» ning Niguliste muuseumis avalikku restaureerimisprojekti «Rode altar lähivaates».

Koos Eesti Kunstimuuseumi haridustöötajatega on aga peole saabunud lastel võimalus teha silueti- ja trükikunsti, värvida pilte, voltida lehvikuid ja mängida mänge. Eesti Kunstimuuseum on Premia-Lottemaa lastealal kohal 5. ja 6. juulil kell 15-20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles