Tallinna mupo määras poole aastaga ligi 17 000 trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) määras tänavu poole aastaga ühistranspordis piletita sõitjatele ja linnas valesti parkijatele 16 876 trahvi kogusummas 333 546 eurot.

Ühistranspordis piletita sõidu eest koostasid mupo ametnikud 593 trahviotsust ja määrasid trahve kokku 10 216 euro eest, ütles mupo menetlusosakonna juhataja Triin Uudeväli BNSile. Sõidu valideerimiskohustuse mittetäitmise eest kedagi eraldi ei trahvitud.

Parkimisalaste rikkumiste eest koostasid mupo ametnikud autojuhtidele 1983 trahviotsust ja määrasid trahve kokku 39 768 euro eest.

Lisaks määrasid mupo ametnikud 31 trahvi kooskõlastamata välireklaami eest, trahvisumma ulatus 1130 euroni.

Tallinna ühistransport on läinud aasta algusest rahvastikuregistri järgsetele Tallinna elanikele tasuta. Tasuta sõidu õiguse tõendamiseks tuleb ühistransporti kasutavatel tallinlastel soetada endale roheline ühiskaart, see isikustada ning iga sõit ühissõidukisse sisenemisel valideerida ehk registreerida. Isikustatud ühiskaart kehtib ainult koos isikut tõendava dokumendiga. Alates mullu 28. oktoobrist saavad Tallinna elanikud linna piires tasuta sõita ka Elroni elektrirongidega.

Tasuta sõidu õigus on sõltumata elukohast ka kõigil kuni 19-aastastel õpilastel, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht on Eesti. Jätkuvalt saavad elukohast sõltumata Tallinna ühistranspordis tasuta sõita ka kõik seni tasuta sõidu õigust omanud sõitjategrupid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles