Kalevi staadioni juures avati valvega rattaparklad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ühisteenused

Tänasest alustasid Kalevi staadioni juures tööd tantsupeolistele mõeldud kaks valvega rattaparklat, veel kolm rattaparklat avatakse lauluväljaku ümbruses.


Korraldajad soovitavad laulu- ja tantsupeole ning proovidesse tulla jalgsi, ühistranspordi või jalgrattaga. Ratturitele rajab Tallinna linn koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega Lauluväljaku ja Kalevi staadioni ümbrusesse viis tasuta jalgrattaparklat, millest esimesed kaks alustasid täna tegevust Kalevi keskstaadioni juures.

Kalevi staadioni valvega rattaparklad asuvad Staadioni tänaval ja Püssirohu tänaval. Mõlemad parklad avati täna hommikul kell 8 ja suletakse kell 22.. Parklates on valvur kohal üks tund enne proovide või kontserdi algust ning valve jääb parklate juurde tunniks pärast kontserdi ja proovide lõppu.

«Parklavalvur võtab ratta vastu ja annab rattaomanikule parkimistalongi. Iga talongi teine pool kinnitatakse ratta külge. Pärast saab talongi esitamisel valvurilt ratta uuesti tagasi,» rääkis laulu- ja tantsupeo transporditoimkonna juht Valdur Talts. Ta rõhutas, et väga oluline on õhtul oma rattale õigel ajal järele minna, sest valve lõpetab töö tund aega pärast proovide või kontserdi lõppu.

Talts soovitas eriti just tallinlastel laulupeole ilma autota tulla. «Maalt tuleb niigi palju autosid ja lauluväljaku tagumine serv Lasnamäe pool on täitsa umbes. Üks häda on see, et pole kusagil parkida. Teiseks ei saa pärast kontserti lauluväljaku juurest autoga liikuma, sest nii nagu varasem praktika on näidanud, hoiab politsei autoliiklust pärast kontserdi lõppu umbes tund aega kinni. Selle aja jooksul ei lasta parklatest ühtegi autot välja,» hoiatas Talts.

«Pärast kontserti saab kõige mugavamalt koju ilmselt jalgrattaga,» tõdes ta.

Kalevi staadioni valvega rattaparklad asuvad Staadioni tänaval ja Püssirohu tänaval
ning on avatud 2. juulil kella 8-22, 3. juulil kella 8-23, 4. juulil kella 12-22, 5. juulil kella 9-14 ja 6. juulil kella 9-14.

Laulupeo pealtvaatajatele on mõeldud kolm rattaparklat: 200kohaline parkla Mere väravate juures Vana-Pirita teel, 200kohaline parkla Narva maantee ja Oru tänava ristmiku juures ning 150kohaline parkla Lasnamäe suunalt tulles Turba ja Valge tänava ristmiku lähedal.

Lauluväljaku juures olevad rattaparklad on avatud 3. juulil kella 10-23, 4. juulil kella 8-23, 5. juulil kella 8-24 ja 6. juulil kella 8-20.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles