Fotod: Kadriorgu kerkib huvitava arhitektuuriga villa

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kumu kanti, Kadrioru pargi miljööväärtuslikule alale Mäekalda tänavale on kerkinud huvitava arhitektuuriga villa.

Villa rõdult avaneb vaade Kadrioru pargile ja roosiaiale, hoone vahetus läheduses asuvad presidendiloss ja Kadrioru lossiansambel koos pargiga. Elamu projekteerimisel on silmas peetud traditsioonilist viilkatusega Kadrioru puitmaja, mis on tõstetud «õhku» – nii sulandub hoone loojate sõnul ajalooliste Kadrioru villadega ühte.

Villa fassaadi ehib esmakordselt Eestis kasutusel olev põletatud lehiselaudis, mis järgib iidset Jaapani tehnoloogiat. Hoonet ilmestab kahte tüüpi vaskpleki särav kontrast tumeda fassaadiga. Hoone koosneb kahest osast, millest müügis on kolmekorruseline villa nr 1. Enam kui 200-ruutmeetrisele pinnale lisandub kolmanda korruse terrass vaatega Kadrioru pargile. Hoone projekteeris arhitektuuribüroo Pluss arhitekt Indrek Almann, ehitas Lahever Ehitus OÜ. Sisekujunduse teostajad on sisearhitektid Urmo ja Tüüne-Kristin Vaikla, haljastuse projekteeris OÜ Kivisilla Ülle Grishakovi juhtimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles