Antropoloog: kui Balti jaama turg kaoks, jääksime kõik vaesemaks

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räämas Tallinn. Balti jaam. Jaama turg.
Räämas Tallinn. Balti jaam. Jaama turg. Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirja Vikerkaar värskes numbris näitab antropoloog Francisco Martínez, et Balti jaama turu isevärki keskkonna kadumisest jääksime kõik vaesemaks.

Eelkõige müüjad ja ostjad, aga laiemgi üldsus. «Erinevalt ostukeskustest loovad turud igapäevast võrdsust. Kui Jaama turg kaob, siis mõne grupi ligipääs avalikule ruumile ja osalus ühiskonnaelus muutub raskemaks ja see kahandab mitmekesisust linnas.»

Võrdsuse ja ebavõrdsuse teemat lahkab Vikerkaar veel mitmest vaatevinklist. Veel juunikuu Vikerkaares: Lauri Tedre, Mait Vaigu, Doxie ja WCW luuletusi; Margit Lõhmuse ja Mudlumi jutud. Köler prize'i võitja Jass Kaselaanest (Hanno Soans). Hasso Krull «Olematute raamatute antoloogias», Leo Luks Elo Viidingu «Nõeltes»“, Elo Rekkaro Andra Teede raamatust «Ühe jalaga põhjas» ja Mele Pesti Roberto Bolaño raamatutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles