Itaallane sõidab rattaga Eestisse kokkama

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Erakogu

«Ainult talv saab mind peatada,» lubas Michele Tomasini, 34 aastat vana itaallane, kes on otsustanud oma kodulinnast Avianost rattaga Tallinnasse sõita.

«Ma olen tegelikult mehaanikainsener. Töötasin enne autotööstuses, kuni mullu septembrini, siis otsustasin lõpetada,» rääkis Tomasini, et ühel hetkel sai motivatsioon lihtsalt otsa. Ta elas mõnda aega Brasiilias, reisis maailmas ringi ja tagasi Itaalias olles hakkas mõtlema, kuidas oma eluga jätkata.

«Tahtsin teha midagi, mis pakuks mulle rõõmu ja naudingut, muudaks minu elustiili rahulikumaks. Mõtlesin kirjutama või muusikat tegema hakata, aga siis valisin kokkamise,» jutustas ta oma uue eriala valikust. Ta rääkis, et see ei ole talle kui itaallasele midagi uut, sest nad õpivad ema kõrvalt kokkama juba väga varajases eas.

«Me põhimõtteliselt kasvame köögis,» naljatles Tomasini. Niisiis otsustaski ta inseneritöö sinnapaika jätta ning kokakooli kandideerida. «Juba kahe nädala pärast on lõpueksam, järgmisel päeval võtan ratta ja hakkan Tallinnasse sõitma.»  

Balti riigid on Tomasini jaoks avastamata maad, seetõttu seadis ta oma sihtpunktiks just Tallinna. «Alguses mõtlesin minna Hispaaniasse Camino de Santiago rännakule, et välja jõuda Santiago de Compostelasse. Siis tulid mul teised ideed ja lõpuks otsustasin tulla hoopis põhja- Tallinnasse,» rääkis itaallane, kuidas ta oma reisi sihtkoha valis. Marsruut viib ta läbi Austria, Tšehhi, Poola, Leedu ja Läti.

Kuid lihtsalt rattaga sõitmine tundus kuidagi nigel, seetõttu otsustas ta oma reisi siduda kokkamisega. Sellest areneski välja tema tervikidee- ta teeb oma reisi jooksul peatusi, mille käigus annab inimestele väikse Itaalia köögi tunni ja maitsva kõhutäie, nemad aga pakuvad vastutasuks külalisele öömaja. Menüüs on lihtsad ja head toidud: pasta carbonara, frico, värsked pastad erineval viisil, risotto, lasanje, pitsa.

Tomasini möönas, et distants on väga pikk ja ta ei ole varem nii palju sõitnud. Siiski on ta enda sõnul väga heas vormis, nii et reis poolikuks tema sõnul kindlasti ei jää. «Ma ei plaani sõita iga päev sada kilomeetrit. See võib juhtuda, kuid mitte iga päev. Ma plaanin sõita umbes 50 km päevas ja siis peatuda.» rääkis ta oma plaanidest.

Reisi ajakava on üpris kaootiline, sest mingit kindlat tähtaega tal ei ole- kui reis võtab aega pooltest kuud või kaks kuud, pole probleemi. «Mul ei ole naist, lapsi ega muid kohustusi, nii et isegi kui ma peaks oktoobriks Tallinnasse jõudma, on see täiesti okei. Ainult talv saab mind peatada,» rääkis ta reipalt.

Ja mis saab pärast Tallinnasse jõudmist? «Ma ei tee suuri tulevikuplaane. Äkki jääda Tallinnasse? Miks ka mitte! Olen avatud kõigele,» rääkis Tomasini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles