Fotod: loomaaia keskkonnahariduse keskus avas uksed

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval avati pidulikult Tallinna Loomaaia uus keskkonnahariduse keskus, mis võimaldab kaasaegselt loodusharidust omandada olenemata vanusest igal Eesti inimesel.


Linnapea Edgar Savisaar märkis avamisel, et on hea meel avada loomaaia 75. juubeli eel uus ja kaasaegne õppekeskuse hoone. «Linnavolikogu otsuse kohaselt kandideerib Tallinna linn 2018. aastal Euroopa rohelise pealinna tiitlile ja täna avatavat keskkonnahariduskeskust võib pidada üheks oluliseks verstapostiks sellel teel. Siin on loodud tingimused nii vanadele kui noortele, et õpetada, arendada ja tuua üha rohkem huvilisi looduse juurde ning ühtlasi arendada rohelist mõtteviisi,» kõneles linnapea.

«Tänu uuele hoonele on nüüd loomaaias laialdaselt tegutsemisvõimalusi ka talvel. Siin on koha leidnud laste loomaaed, eluslooduse ja loovtöö klassid, ruumid näituste jaoks, laboratoorium ja 149-kohaline auditoorium, kus saab korraldada konverentse või pidada filmiõhtuid.»

Linnapea tõdes, et tänu uuele keskusele on nihkunud ka loomaaia peavärava asukoht. «Kui varem siseneti põhiliselt Paldiski maantee poolsest küljest, siis nüüd hakatakse ilmselt rohkem kasutama lääneväravat. Tean, et sellega seoses plaanitakse siinne bussipeatus nimetada ümber Loomaaia peatuseks. Kõik need suured või väikesed sammud aitavad kindlasti kaasa loomaaia veelgi populaarsemaks muutmisele ja kogu Eestile oluliseks looduskeskuseks saamisele,» sõnas Savisaar.

Äsja valminud keskkonnahariduskeskuses on eluslooduse ja loovtöö klassid, näituste ruum, laboratoorium ja 149-kohaline auditoorium. Mitmesugused loodusringid pakuvad tegevust algklassidest kuni gümnaasiumi õpilasteni välja ning koostöös loomaaia spetsialistidega saab läbi viia põnevaid praktikume, õuesõpet või õpilasuurimusi. Lisaks on teemapäevade, filmiõhtute, näituste ja loengute kaudu haridusprogrammidesse võimalik kaasata nii väikelapsi kui peresid, pensionäre ja turiste.

Keskkonnahariduskeskuse projekti tegid Allianss Arhitektid OÜ ja Innopolis Insenerid OÜ, ehitustööd teostas Ramm Ehitus OÜ koos paljude allettevõtjatega.

Uus loodushariduskeskus asub loomaaia lääneväravas aadressil Ehitajate tee 150. Külastaja pääseb loomaaeda läbi uue maja fuajee.

Maja ehitamine ja sisustamine läks kokku maksma 4,7 miljonit eurot, millest 3,8 miljonit eurot tuli Keskkonnainvesteeringute Keskuse vahendusel Euroopa Regionaalarengu Fondist ning ülejäänu Tallinna linnalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles