Tallinna lastekodud läbivad muutuse

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peremaja nurgakivi asetamine Nõmmel Künni 9.
Peremaja nurgakivi asetamine Nõmmel Künni 9. Foto: Mihkel Maripuu

Täna toimub Haabersti linnaosas Veerise tänaval lastekodulaste peremajade sarikapidu.

Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatava elukeskkonnaarendamise projekti «Lastele perelähedane elukeskkond» raames rajatavad viimased lastekodulastele mõeldud peremajad ehitatakse Veerise tn 26 ja Veerise tn 28 kinnistutele.

«Kokku ehitatakse selle projekti raames viis kaheperemaja ja kaks üheperemaja, neisse asuvad elama kuuest lapsest, nn emast ja tädist komplekteeritud pered,» ütles abilinnapea Eha Võrk. Tallinna lastekodud on plaanis ümber kujundada peremudeli lähedaseks.

2011. aastal valmisid peremajad Nõmmel aadressil Pihlaka 1b ja kesklinnas Veerenni 53, 2012. aastal Pirita linnaosas aadressil Purde 31b ja Lasnamäe linnaosas aadressil Hooldekodu tee 5 ning 2013. aastal Nõmmel aadressil Künni tn 9.

Projekti rahastatakse ligi 2,4 miljoni euro ulatuses Euroopa Liidu struktuurivahenditest, Tallinn panustab projekti üle 1,4 miljoni euro.

Laste majutamine väikestesse linnas hajutatult paiknevatesse majadesse vähendab anonüümsust, suurendab perede vastutust igapäevaelu korraldamisel, aitab vähendada laste probleemkäitumist, tekitab kodutunde ja aitab neil paremini ühiskonda sulanduda.

Veerise tn 26 ja Veerise tn 28 perekodud ehitab Nordlin Ehitus OÜ, majad valmivad järgmise aasta märtsiks, ehituslepingu maksumus on 1 166 386 eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles