Õpilasmaleva töösuvi Algas Raekoja platsilt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasmaleva töösuvi sai alguse Raekoja platsilt.
Õpilasmaleva töösuvi sai alguse Raekoja platsilt. Foto: Raepress

Täna keskpäeval avati Tallinnas Raekoja platsil Eesti Õpilasmaleva töösuvi.

«Loodan, et naudite täna algavat aega ja võtate malevast, mis võtta annab. Leiate vanade sõprade kõrvale uusi toredaid kaaslasi, kellega koos on tööd lust teha. Vabast ajast ma parem ei räägigi, sest igavust te vaevalt tunda saate. Kindlasti saab teie positiivsete mälestuste pagas malevast palju täiendust,» ütles linnapea Edgar Savisaar malevlasi teele saates.

Linnapea tõdes, et malevasuvedest räägitakse lausa legendaarseid lugusid, meenutatakse kambavaimu, säravaid ja ekstravagantsustega meelde jäänud tegelasi. «Nii et kindlasti oli ja on malev ärksate ja tegusate noorte koht. Olen kindel, et ka teie malevast kerkivad peagi esile tuntud tegijad,» sõnas Savisaar.

Käesoleval aastal pakub sihtasutus Õpilasmalev tööd tuhandele noorele, mis on viimase viie aasta suurim arv. Pealinna noori võib suvel toimetamas näha 23 erinevas linnavälises ning 23 linnasiseses rühmas, nende hulgas töötab ka üks üliõpilaste ehk EÜE rühm.

Tänu jätkuvale ettevõtjate omapoolsele vajadusele suviste lisatöökäte järele, on iga aastaga töövaldkondadevaheline valikuvõimalus noorte jaoks laienenud. Peamisteks töödeks, kus noored rakendust leiavad, on marjakorjamine, abi- ja koristustööd erinevates taludes ja objektidel, turbaraba hooldamine, haljastus ning erinevad abitööd kaubandusettevõtetes.

Kui varasematel aastatel valitses malevlaste tööväljal põllumajandussektor, siis üha enam tunnevad huvi noorte palkamise vastu kaubandus- ja teenindusettevõtted.

Üks malevavahetus kestab vastavalt kaks või kolm nädalat ning suvi lõpetatakse üleriigilise kokkutulekuga 12.-14. augustil Raplamaal Toosikannu Puhkekeskuses. Kolme päeva jooksul selgub, kes võidab endale malevasuve parima rühma tiitli. Kokkutulekule on oodatud kõikide malevakorraldajate rühmad üle Eesti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles