Viru ringil hakkas tööle jalakäijate foor

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva hommikul kell 11 lülitati Tallinna kesklinnas Viru ringil sisse valgusfoorid, mis tagavad jalakäijatele ohutu ülepääsu Mere puiesteest.


Keset päeva on jalakäijate ooteaeg 47 sekundit ning roheline tuli põleb 28 sekundit. Hommikuse ja õhtuse tipptunni ajal on fooritsükkel teistsugune ning öösel vilgub foorides kollane tuli.

«Tipptunni ajal tuleb arvestada Narva maantee poolt tuleva liiklusega ja fooritsükkel on teistsugune kui praegu. Jalakäijatele peaks igal juhul olema piisavalt aega tee ületamiseks. Ja need, kes väga aeglaselt liguvad, saavad tee keskel ohutussaarel pausi teha,» lausus transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

«Veidi muret teeb see, et Pärnu maantee poolt tulijad, kes teevad ringil tagasipöörde Mere puiestee poole, võivad hakata ringi kinni sõitma. Sinna tuleb ilmselt mõni kollane ümbrik maha joonistada, et sõidukijuhid saaksid aru, kus tuleb tee vabaks jätta,» ütles transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Täna on valgusfooride juures väljas ka kaks liikluse reguleerijat, kelle peamine ülesanne on juhtida jalakäijate ja sõidukijuhtide tähelepanu sellele, et liikluskorraldus on muutunud.

Linnavalitsus eraldas Mere puiestee foorisüsteemi väljaehitamiseks üle 52 000 euro. Kolmandik sellest rahast pandi Rüütelmaa sõnul sealsamas tee ääres posti otsas olevasse kasti. «Selles kastis asub foori kontroller, mis maksis kolmandiku kogu süsteemi hinnast. Teine kolmandik rahast kulus järgmise ristmiku foorisüsteemi kontrolleri peale. Seal oli vana tüüpi kontroller, mis tuli liikluse sujuvuse tagamiseks samuti välja vahetada,» selgitas Rüütelmaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles