Pirita selts kaebas TOPi planeeringu riigikohtusse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOPist linna poole jääv ala.
TOPist linna poole jääv ala. Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht

Pirita selts esitas 27.juunil riigikohtule kassatsioonikaebuse Tallinna ringkonnakohtu 28. mai otsuse peale, millega tunnistati Pirita Olümpiapurjespordikeskuse ja selle lähiala detailplaneering õiguspäraseks.


Halduskohus arutas 16.septembril 2013 Pirita seltsi kaebust ja leidis, et Tallinna linnavolikogu otsus kehtestada TOPi detailplaneering on olnud õigusvastane. Tallinna linn esitas selle peale apellatsioonkaebuse ringkonnakohtule.

Ringkonnakohus tühistas 28.mail 2014 halduskohtu otsuse ja tegi asjas uue otsuse, millega jättis MTÜ Pirita Selts kaebuse TOPi detailplaneeringu kehtestamise tühistamiseks rahuldamata.

TOPi vaidlusalune planeeringuga lubab Tallinna linn arhitektuurimälestise Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse kinnistule sotsiaalmaale mere äärde ehitada korterelamud, hoolimata piirkonna elanike, organisatsioonide ja ekspertide aktiivsetest protestidest.

Pirita seltsi esindavad kohtus Advokaadibüroo Vares & Partnerid ja Jüri Lass.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles