Tuttvardid võtavad loomaaias ujumistunde

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tibudega tuttvart.
Tibudega tuttvart. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Jahedatele ilmadele vaatamata kulgeb loomaaiaelu omasoodu. Tibudega jalutavad linnutiikidel kaks valgepõsklagle paari, kanada lagled ja jääkoskel.

Vabalt elavatest veelindudest on loomaaia tiikidel oma tibud juba suureks kasvatanud sinikaelpardid, hommikutundidel võib aga tiikidel pladistamas ja uljalt sukeldumas näha vähemalt kolme tuttvardi vastkoorunud pesakondi.

Eelmise nädala laupäeval sündis alpakakarjas teine poeg. Jaanipäeval pidas sünnipäeva Tallinna loomaaia isasšimpans Pino, kes sai 27-aastaseks. Miiludel on alanud pulmamängud.

Et märtsis ilmavalgust näinud takiinitalled on juba jõudsalt kasvanud, sai võimas takiinisokk taas karja juurde lastud. Dalli lumelamba jäär aga, kes uttesid liigselt togima kippus, pandi mõneks ajaks karjast eraldi.

Kesknädalal lasti karja hulka kolm titetoas üles kasvanud jõeseapõrsast. Väikesed notsud naudivad liigikaaslaste tähelepanu ja teevad kuldist karjajuhi elu kibedaks, hüpates talle selga ja naksates teda kõikvõimalikest kohtadest. Heldinud pilgul laseb kult sel kõigel toimuda.

Eile organiseerisid loomaaiasõbrad amuuri leopardi ekspositsiooni lähistel keraamik Kadri Kaerma loomateemalise keraamika heategevuslikku müüki. Saadud tulu läheb loodusesse taasasustatavate amuuri leopardide kaitsemeetmete toetamiseks rahvusvahelise fondi ALTA kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles