Kuumus ei ole Tallinna kiirabile eriti tööd juurde toonud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumus ei ole Tallinna kiirabile tööd juurde toonud.
Kuumus ei ole Tallinna kiirabile tööd juurde toonud. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kiirabi ravijuht doktor Katrin Koort kinnitas, et viimaste päevade kuumus ei ole väljakutsete arvu suurendanud, Põhja-Eesti regionaalhaiglasse on aga pöördunud vanemaid inimesi, kellel on palavusega tervisehädad välja löönud.

Keskmiselt saab kiirabi praegu päevas 160 väljakutset, mis on täiesti tavapärane tase aastate lõikes. Siiski tuleb ette päevi, kui kiirabibrigaadid peavad välja sõitma ka 190 korda, kuid see ei ole olnud tingitud suurest kuumusest.

Väljakutsete arv ei ole Koorti sõnul ilmselt kasvanud seetõttu, et suurtel rahvakogunemistel on oma meditsiiniteenitus kohal ning randades annab esmaabi rannavalve, mille töötajad on välja õpetatud kuumarabanduse, päikesepiste või muude ootamatute juhtumite korral abi andmiseks.

Põhja-Eesti regionaalhaigla avalike suhete juht Inga Lill mainis, et täna kella kolmeks ei olnud kuumarabanduse ja päikesepistega patsiente haiglasse toodud, seda mitte ka möödunud nädalavahetusel. Samas lisas ta, et tavalisest rohkem on haigla poole pöördunud vanemaid inimesi, kellel soojade ilmadega on välja löönud südame- või muud tervisehädad.

Tallinna randades valvava firma G4S avalike suhete juhi Andres Lemberi sõnul on neil alati siis rohkem tööd, kui randades rahvast palju.

G4S andmetel vajas laupäeval, 3. juunil Pirita rannas arstiabi kuus, pühapäeval aga juba 17 inimest. Stroomi rannas tuli samadel päevadel turgutada vastavalt seitset ja 19 suvemõnude nautijat. Harku järve ääres oli olukord rahulikum – laupäeval ei vajanud seal keegi abi, pühapäeval aga vaid kolm inimest.

G4Si infojuhi Katrin Paasi sõnul tuli nädalavahetusel põhiliselt tohterdada haavu ja marrastusi. Laupäeval oli Pirital ka kaks puugijuhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles