Tallinna trollibussipark tähistab homme juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubeliks ehitud troll.
Juubeliks ehitud troll. Foto: Tallinna trollibussipark.

Tallinna trollibussipargis tähistatakse homme kell kaks päeval algava piduliku kontsertaktusega esimese trollibussiliini Estonia teater – Hipodroom avamist 45 aastat tagasi.

6. juulil 1965 hakkasid liinil Estonia puiestee – Hipodroom sõitma üheksa Moissei Uritski nime kandvas tehases toodetud trollibussi, mida juhid ise kutsusid ZIU- deks.

Tallinna linnapea oli siis Johannes Undusk, esimene trollipargi direktor Heinrich Gustavson ja Eesti Televisioon tegi aktuaalse kaamera jaoks teleklipi, kasutades tolleaegse tehnika tippsaavutust - sünkroonkaamerat. Reporter oli toona kuulus liiklusmees Johannes Pirita.

Homsel trollipargi sünnipäeval osalevad linnapea Edgar Savisaar, volikogu esimees ning Tallinna trammi- ja trollibussikoondise nõukogu esimees Toomas Vitsut ning paljud teised trollibussidega seotud ametimehed.

Juubeliüritusel näidatakse  uut taset trollibusside hoolduses - niinimetatud musta kasti. Kaasaegne tehnooogia võimaldab depoomeistritel oma töökohalt lahkumata wifi andmeside vahendusel saada ülevaade trollide elektriseadmete tehnilisest seisukorrast, liinil tarbitud elektrienergia kulust, läbisõidetud kilomeetritest, jälgida juhi sõidustiili ja muud sellist. Kõige olulisem on aga see, et uus tehnoloogia võimaldab ennetada trollibussi tehnilisi rikkeid   ja kavandada remonditöid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles