Pillak: eralasteaedade toetuse kärpimine on vale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnne Pillak.
Õnne Pillak. Foto: Peeter Langovits

Seni, kuni Tallinnas ei suudeta tagada kõigile lastele linna poolt soovitud lasteaiakoht, tuleb era- kui linnalasteaias ja lastehoius käivaid lapsi toetada võrdsetel alustel, arvab Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Õnne Pillak.


«Eralasteaedade toetuse kärpimine vähendab lapsevanemate kindlustunnet saada lasteaiakoht oma lapsele kodu lähedal ja suurendab perede kulusid. Selline käitumine linna poolt on vale,» kritiseeris Pillak Tallinna otsust, millega soovitakse eralasteaedade linnapoolset toetust vähendada.

Pillaku sõnul on iseenesest mõistetavalt lapse seisukohalt parim, kui lasteaed asub tema igapäeva elukeskkonna vahetusläheduses, kuid paraku linn seda lapsevanemale pakkuda ei suuda.

«Piltlikult öeldes pannaks Nõmme lapsevanemad otsuse ette, kas võtta vastu linna poolt pakutud lasteaiakoht Lasnamäel, sest Nõmmel lasteaiakohti napib ja Lasnamäel on neid üle, või kui on soov panna oma laps Nõmmele kodu lähedale eralasteaeda, siis maksta senisest vähemalt sada eurot rohkem,» tõi Pillak näite valikutest, mis sügisest lapsevanemate ees seisavad.

Pillaku arvates on lapsevanemate suhtes küüniline, kui nad peavad hakkama praegusest enam maksma eralasteaiakoha eest. «Ma saaksin aru, kui linn teeks omaltpoolt kõik, et luua lapsevanematele võimalused saada lasteaiakoht soovitud piirkonnas, kuid see ei ole nii,» ütles ta.

«Seni, kuni Tallinnas ei suudeta tagada kõigile lastele linna poolt soovitud lasteaiakoht, tuleb era- kui linnalasteaedasid toetada võrdsetel alustel,» on Pillak kindel. «Ma usun, et Tallinna linnajuhid siiski soovivad Tallinna lastele ja lapsevanematele parimat ning sellepärast esitavad esimesel võimalusel volikogule otsustamiseks eelnõu, millega muudetakse tehtud viga ja jäetakse eralasteaedade toetus samaks linnale kuuluvate lasteaedadega.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles