Fotod: vabaõhumuuseum kolmekordistas parkimiskohtade arvu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel neljapäeval, 3. juulil avab Eesti Vabaõhumuuseum uued parklad oma külastajatele.


Kahes uues parklas on 98 kohta sõiduautodele ja kümme kohta bussidele, mis on üle kolme korra rohkem kui varem. Parklate ehitust rahastasid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Eesti riik.

Sihtasutuse Eesti Vabaõhumuuseum juhatuse liikme Merike Langi sõnul on uute parklate lisandumine oluliseks osaks muuseumi infrastruktuuri arendamisel.

«Pakkudes inimestele muuseumis ainulaadseid elamusi, ei tohi me unustada tugiteenuseid, mis teevad muuseumi külastamise mugavamaks. Muuseumi külastajate arvu kasvuga kaasneb ka suurem vajadus parkimiskohtade järele, ning uute parklate valmimisega saame parkimismuresid leevendada,» ütles Lang.

Uutesse parklatesse on paigaldatud parkimispiletisüsteemid. Eesti Vabaõhumuuseumi külastajatele on parkimine tasuta, muuseumi mittekülastavatele parkijatele kehtib alates 3. juulist parkimistasu üks euro tunni eest.

Muuseumi peavärava ees olev parkla on osaliselt ümber ehitatud ja laiendatud, lisaks on ehitatud uus parkimisplats peaväravast Paldiski maantee suunas. Ehitustöid teostas Tref Nord AS, ehituse kogumaksumus on ligi 628 000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles