Jalgpalli MM on toonud lastehaigla traumapunktile lisatööd

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

«Sellesuvine jalgpalli MM on tõenäoliselt inspireerinud vanemaid ja lapsi ise ka jalgpalli mängima – nii on koduõuedes murul libisetud ja kukutud ning saadud tõsiseid luumurde,» tõdes lastehaigla ortopeed Lia Kasuk.


«Laste traumade arv näitab iga aastaga ikkagi väikest kasvutendentsi, vaatamata sellele, et laste arv pigem väheneb. Kuid õnneks on hakanud vähenema invaliidsust põhjustavate väga raskete vigastuste hulk. Selgi suvel ei ole lastega juhtunud väga raskeid õnnetusi, nagu muruniiduki vahele jäämine või muud rängemad kukkumised. Loodame, et see statistika suve lõpuks selliseks ka jääb,» ütles Kasuk linnavalitsuse väljaandele Pealinn.

Ta märkis, et lastega juhtuvate õnnetuste hulk on ilmselgelt seotud ilmaga. «Mida ilusam ilm, seda enam lustivad lapsed õues ja seda enam juhtub nendega ka õnnetusi. Maikuised soojad ilmad tõid traumapunkti külastusrekordid – lastega juhtus pea kaks korda rohkem õnnetusi kui tavaliselt,» ütles ta.

Sellel suvel on lastega juhtunud õnnetused Kasuki sõnul sarnased varasematega: eriti palju on batuudil saadud vigastusi. Kukutakse ka tõukerattaga, rattaga, rulaga; väiksemad lapsed mänguväljakutel liumäel, kiigelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles