Vaata, kuidas valmistatakse 300-kilost hiigeltorti!

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuidas valmistada 300 kilogrammi kaaluvat hiigeltorti? Seda teavad väga hästi Radisson Blu kondiitrid, sest täna kella kuuest hommikul on nad just sellist maasika-vahukooretorti biskviitpõhjal valmistanud.

«See on ikka tõsine töö, ilmselt kella viie ajal saab valmis,» kommenteeris torditegu Radisson Blu restoranide juhataja Tiina Oja. Sellist torti tehakse nende majas üldiselt korra aastas- USA Iseseisvuspäeva vastuvõtu jaoks, mis toimub tänavu Laulu- ja tantsupeo tõttu varem. Hiiglaslike tortide tellija plaanib maiust pakkuda umbes tuhandele külalisele. Oja teadis rääkida, et tavaliselt midagi järgi ei jää ja rõõmuga tullakse ka teise tüki järele.

Oja ütles, et kõike raskem on tordi puhul selle kokku panemine, sest ta peab olema üks suur tervik. Kuidas aga sellist torti transportida? «Selle jaoks on valmistatud spetsiaalne alus, mille külgede peal on sangad. Nii saavad kuus meest tordi viia kaubikusse, millega see siis peopaika viiakse,» teadis Oja rääkida.

Päris sisetunde järgi sellist hiigeltorti ei valmistata, selle kujundus ja teostus on välja mõeldud peakoka ja ühe kondiitri Natalja poolt. Peakokk viibib hetkel välismaal ja teostusest ega söömisest osa ei saa. Küll aga läheb Natalja ise peole torti lahti lõikama, kus saab oma suure töö vilju maitsta.

Tordi tegemsieks on kasutatud:

Mune 500 tk

Jahu 25 kg

Suhkrut 100 kg

Mustikaid 15 kg

Maasikaid 70 kg

Šokolaadisigareid 1000 tk

Martsipani 5 kg   

Tordilogosid (USA lipud)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles