Muuseumibuss hakkab huvilisi Viimsisse ekskursioonile viima

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muuseumibuss hakkab pakkuma uut ja huvitavat alternatiivi Tallinna ekskursioonidele.

Rannarahva muuseumi juhataja Riina Aasma rääkis, et buss hakkab sõitma esialgu kahel korral nädalas- kolmapäeviti ja neljapäeviti. Pilet maksab 15 eurot ning sisaldab kolme muuseumi külastust- Eesti Sõjamuuseum, Rannarahva Muuseum ja Viimsi Vabaõhumuuseum. Ekskursioon kestab kokku neli tundi.

Aasma ütles, et sellised bussid pole Viimsi vahel midagi uut. «Taoliste bussidega sõidetigi sellistes regioonides, kus asuvad need toredad muuseumid, kuhu me hakkame inimesi viima. Tegelikult on see vana kalurikolhoosi territoorium ja see on selle ajastu buss ka,» teadis Rannarahva muuseumi juhataja rääkida.

Kuigi bussil GAZ Kavz 3270 on juba omajagu aastaid, ei tohiks karta, et buss teele jääb. «Kui te heidate pilgu bussijuhile, siis kaovad teil kõik kahtlused! Selle bussi tööriistakohvris on haamer ja osavad käed. Siia tulles ka buss korraks tõrkus, aga sellised mured lahendatakse tee peal ära. See kuulub nagu piletihinna sisse,» rääkis Aasma ja lisas, et reisi teebki lõbusaks see, et tullakse muuseumit külastama, aga bussisõit ja kõik sellega kaasnev saadakse kaubapeale.

Ka bussijuht ise tunnistas, et teele jäämist kartma ei pea. «Siiamaani pole probleeme polnud, sest mul endal on ka vanu busse ja autosid, nii et tunnen tehnikat,» rääkis bussijuht ning lisas, et sellist väärikat bussi roolida on uhke tunne.

Turismireiside korraldajate ühine arvamus oli, et selline ekskursioon on heaks vaheldus nendele turistidele, kes on Tallinnas juba korduvalt käinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles