Tallinn sai tuhandete lillede võrra kaunimaks

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juunikuu lõpuks sai linn juurde veel rohkem lilleilu. Kokku on Tallinna Keskkonnaameti poolt istutatud linna peenardele, vaasidesse ja amplitesse 20 000 suvelille.

 Suvelillepeenrad on rajatud Viru ringile, Pirita tee/ Narva mnt ristmikule, Estonia pst, Endla tn/ Luise tn ristmikule, Taani kuninga aeda, Politseiaeda, Kanuti aeda, Tõnismäe haljakule, Jaama tn 14 juurde, Vana- Kalamaja/ Kotzebue tn nurgale, A. H. Tammsaare pargi Pärnu mnt poolsesse serva, Merivälja 1 juurde.  Lisaks peenardele on suvelilled E. Vilde monumendi juures olevates vaasides ja neljakümne kahes parkides ja haljakutel ning sõidutee eraldusribadel asuvates vaasides. Õismäe tee/ Ehitajate tee liiklusringi lillepuule on paigaldatud 16 kaunite suvelilledega lilleamplit.

Suvelilledest on  peenardele, vaasidesse ja amplitesse istutatud alatiõitsevat begooniat, hübriidbegooniat, argentiina raudürti, ämbliklille, heliotroopi, päevakübarat, rand- kivikilbikut, lõvilõuga, metstubakat, harilikku kosmost, rebasesaba, kalevikeppi, jm.

Linnapilti on tulnud juurde ka uusi vaase. Kaarli pst sõidutee eraldusribale paigaldati maikuu alguses 10 kaasaegse kujuga vaasi, kuhu on peale võõrasemade äraõitsemist istutatud suvelilled:  daalia, kalevikepp, raudürt, kaksikkannus, õhuline piimalill, tiiviklill, petuunia, käokuld, jm.

 Lisaks suvelilledele hakkavad õitsema ka eelnevatel aastatel rajatud püsilille- ja roosipeenrad: Sõpruse pst, Kiige pargis, Kolde pst, Tartu mnt/ Pronksi nurgal, Lembitu pargis, jm.

Suvelilled õitsevad linna peenardel, vaasides ja amplites 15. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles