Galerii: õpilasmalevlased saadeti pidulikult teele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval avati Raekoja platsil malevasuvi, kus noored saatis üle Eesti malevasse teele pidulikult ja heade soovidega Tallinna abilinnapea Yana Toom.

Sel aastal saab SA Õpilasmalev kaudu suveks tööd ligi 900 noort, vahendas Raepress.

Peamisteks tegevusvaldkondadeks on heakorra-, haljastus- ja põllumajanduslikud tööd. Linnasisestest rühmadest on suurele osale tööandjateks Tallinna linnaosa valitsused. Ent rühmad tegutsevad ka kõikjal Eestis: Tõrvast kuni Kuressaareni.

Peale oma tööde ja tegemiste on malevlastel selgi aastal kavas projekt MAlgatus, mille raames vaatavad noored enda ümber – kuidas olla abiks malevarühma toimumiskohas elavale kogukonnale. Projekt MAlgatus on noorte enda algatuslik ettevõtmine, mille eesmärk on teha midagi head ja ühiskonnale kasulikku. Projektil on kaks olulist aspekti – tegijateks on noored ise ning tegevus toob kaasa positiivse mõju kogukonnale. Varasematel aastatel on pestud autosid, korrastatud vanatädi kuurialune, korraldatud simman pärimuse tutvustamiseks jne. Malevasuvi lõpetatakse üleriigilise kokkutulekuga Toosikannus 10.-12 augustil, kuhu on oodatud kõik malevad üle kogu Eesti.

Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13-18 aastat, mille eesmärk on töökasvatus ning sotsiaalse kompetentsi kujundamine. Õpilasmaleva tegevust kureerib Tallinna linnavolikogu 20. veebruari 2003 otsusega loodud sihtasutus Õpilasmalev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles