Briti õhuvägi esitab Tallinna lahe kohal vigurlennushow

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendkuningriigi õhujõudude vigurlennugrupp Red Arrows esitab homme kell 16.10 Tallinna lahe kohal ainulaadse vigurlennushow. 

Umbes 25 minuti pikkuse show käigus esitavad üheksa Hawk T1 tüüpi lennukit erinevaid manöövreid ja vigurlennuelemente. Lennukid lendavad peamiselt 60-120 meetri kõrgusel, madalaim lennukõrgus on 30 meetrit.

Vigurlennugrupil on ette valmistatud kolm õhushow varianti, millest valitakse üks vastavalt ilmale.

Lennushowd on kõige parem jälgida Pirita tee kergliiklusteelt ning Tallinna linnahalli piirkonnas, kus on võimalik ka sõidukeid parkida.

Esmakordselt Eestis ja Balti riikides esinevat vigurlennuüksust Red Arrows peetakse omataoliste seas maailma parimate hulka kuuluvaks. «Eesti show on eriline ja pidulik, kuna toimub teie võidupühal ning meie 50. juubelihooaja raames,» ütles kuningliku õhuväe major Garry Donnelly.

1964. aastal moodustatud üksus on 50 aasta jooksul esitanud üle 4500 õhushow. Vigurlennuks kasutatavad õhusõidukid on reeglina samad, millega viiakse läbi täiendõpet kuninglike õhujõudude pilootidele. 

Lennukid asuvad vigurlennu ajal üksteisest 3-5 meetri kaugusel, mis seab pilootide oskustele ja väljaõppele väga kõrged nõudmised. Võidupühal esistatav lennushow on ainulaadne, varem pole Eestis sellise keerukusastme ja elementidega õhushowd esitatud.

Samalaadsetest üksustest on Tallinnas esinenud Itaalia vigurlennugrupp Frecce Tricolori 1990-ndatel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles