Kümned pealinna korteriühistud saavad haljastustoetust

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored aiatöödel.
Noored aiatöödel. Foto: õpilasmalev

Tallinna korteriühistud esitasid projekti „Roheline õu“ raames linnalt haljastustoetuse saamiseks 124 taotlust.

Linnaosadest enim laekus taotlusi Lasnamäelt (27), järgnesid Kesklinn (25) ja Põhja-Tallinn (24), samas on taotluste kogusumma kõige suurem Põhja-Tallinna ja Kesklinna linnaosas (ca 10 600 €), järgnevad Lasnamäe linnaosa (7800 €), Kristiine (7011 €), Mustamäe (5355 €) ja Nõmme (4646 €). Taotletavate toetuste kogusumma on ligi 48 700 eurot.

„2014. aastal on Tallinna linna eelarves korteriühistute hoovide heakorrastamise ja haljastamisega seotud kulude katmiseks ette nähtud 37 900 eurot, seega jääb ka seekord osa taotlusi rahuldamata,“ tõdes abilinnapea Eha Võrk.

Nii nagu eelmiselgi aastal oli ka tänavu palju taotlusi seotud puude hoolduslõikuse või raiega, toetust taotletakse veel muru rajamiseks ning lillede ja põõsaste istutamiseks. 25 taotlejat osalenud projektis ka eelmisel aastal, eriti need, kes alustasid möödunud aastal suurema haljastusprojekti  elluviimist ja sellel aastal jätkavad kavandatut.

Projekt „Roheline õu“ raames saavad Tallinna korteriühistud taotleda toetust hoovi heakorrastuseks, sh puude raie ja hoolduslõikus ning haljastuse rajamisega seotud kulude katmine.Maksimaalne toetus on 600 eurot korteriühistu kohta ning ühistu omaosalus peab olema vähemalt 40%.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles