Arvo Pärdi Keskuse uue hoone konkurss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesolev aasta algul kuulutas SA Arvo Pärdi Keskus koostöös Eesti Arhitektide Liiduga välja rahvusvahelise kaheetapilise ideekonkursi Arvo Pärdi Keskuse hoone loomiseks Tallinna lähistele Laulasmaale. Konkursi eesmärk oli leida parim arhitektuurne lahendus hoonele, mille südameks on Arvo Pärdi arhiiv. Kaheetapilise konkursi teise vooru valiti osalema 20 arhitektuuribürood, kes esitasid keskuse uue hoone põhjalikud eskiislahendused.

20. juunil toimub koos võistlustööde näituse avamisega ka pidulik auhinnatseremoonia, kus selguvad konkursi võidutööd ning nende autorid.

Arvo Pärdi Keskuse on asutanud 2010. aastal Arvo Pärt ja tema perekond. Keskuse uus hoone hakkab paiknema Laulasmaal, Lohusalu poolsaarel. Arvo Pärdi keskuse arhiiv koondab endas kogu helilooja loomepärandi ning sellega seotud info ja dokumendid nii füüsilisel kui ka digitaalsel kujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles