Kuulutati välja konkurss linnaruumi edendamiseks

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Spordi- ja Noorsooamet ning Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskond on välja kuulutanud noorte linnaruumikonkursi «Teistmoodi avalik ruum», et teada saada, mida arvavad Tallinna noored linna avalikust ruumist.

Avalik ruum peaks olema kõigile ligipääsetav, mugav ning hästi toimiv. Konkursi «Teistmoodi avalik ruum» eesmärgiks on soov teada saada, mida arvavad Tallinna avalikust ruumist noored ning millised on nende ettepanekud avaliku linnaruumi muutmiseks ning uute ja funktsionaalsete ruumilahenduste loomiseks.

EKA arhitektuuriteaduskonna dekaan Toomas Tammis loodab konkursi töödes näha lisaks leidlikele ja väljapaistvatele ideedele ka selget indikatsiooni nende ruumilistest ja materiaalsetest lahendustest ning võimalustest. «Makett toob väärt idee meile käegakatsutavasse maailma. Kui endal jääb maketi tegemise oskustest puudu,  soovitan julgelt kontakteeruda erialadega, kellel kompetents olemas. Rõõm oleks näha erinevate erialade tudengeid koos töötamas,» ütles Tammis.

Konkursile on oodatud osalema kõigi kõrgkoolide 2013/2014 õppeaasta bakalaureuse, magistri- ja diplomiõppe üliõpilased. Konkursi tähtaeg on 15. august k.a, võitjad kuulutatakse välja 8.-12. septembril toimuval Tallinna noortenädalal, kui toimub konkursitööde näitus Rotermanni kvartalis. Konkursi auhinnafond on 2250 eurot.

 Konkursi tingimused on üleval Tallinna noortenädala kodulehel www.noortenadal.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles