Orienteerujad vallutasid Tallinna südalinna

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerujad südalinnas.
Orienteerujad südalinnas. Foto: Meida Mõttus

«Südalinnas orienteerumine on huvitav väljakutse,» rääkis Tallinna Orienteerumisnädala korraldaja Timmo Tammemäe südalinnas peetud orienteerumisvõistlusest.

 «Üks asi on see, et lähed käid ja jalutad muuseumis, aga meie võistlusel sai näha kõiki nurgataguseid. Tavalisel turismikaartil on ette antud trajektoor, aga meie näeme ka trajektoori taha,» selgitas Tammemäe, miks üritus pakkus teistsugust ekskursiooni.

Tallinna südalinnas pole varem ühtegi orienteeumist olnud, seega on tegemist veel avastamata piirkonnaga. «Tegu on labürindiga, kus pead jälgima teisi aspekte kui tavaliselt.»

Korraldaja sõnul võiks olla selline südalinna orienteerumiskaart hea alternatiiv tavalisele turistidele pakutavale kaartile.

Tammemäe arvates teeb nende ürituse huvitavaks lisaks orienteerumisvõistlusele pakutav kultuuriprogramm: «Me lihtsalt ei korralda võistlust, kus inimesed jooksevad orienteerumisrada mitu päeva järjest, vaid me pakume ka kultuuriprogrammi!»

Näiteks toimus pärast südalinnas orienteerumist pubiralli, kus võistlejad said tutvuda vanalinna pubikultuuriga.

Tallinna Orienteerumisnädal on kuuepäevane võistlus, mille raames orienteerutakse Tallinnas ning selle lähimaastikel. Käesoleval aastal osaleb võistlejaid 22-st erinevast riigist, tehes nädala peale kokku umbes 4000 stardikorda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles