Tallinna loomaaia imetajate sigimise hoog on raugenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekakk poegadega.
Lumekakk poegadega. Foto: Inari Leiman

Jaanikuu viimased nädalad olid suvised ja see peegeldus kohe ka loomaaeda külastavate inimeste hulgas. Nii inimestel kui loomaaia asukatel oli huvitav vastastikku üksteise tegemisi jälgida.

Kõrbeloomad surikaadid, keda talvel sai vaadata üksnes siseruumis, pääsesid välja käima. Õue jõudsid ka talvel külastajate eest hoopis peidus olnud papagoid.

Imetajate sigimises on hoog raugenud, aga lindudel koorub üksteise järel üha uusi tibusid. Kullimäel on haudumisega õnnelikult lõpule jõudnud mõlemad lumekakupaarid - ühel on kuus ja teisel üksainus tibu.

Veelinnutiikide inkubaatoris aga koorusid värskelt haha-, jääkoskla- ja ristparditibud ning ise haudusid hübriidsed pojad välja toonekured. Kuigi nii valgel- kui musttoonekurel oleks loomaaias võimalus heita paari mõnega oma liigikaaslastest, eelistavad mõlemad, loomaaiatöötajate suureks meelehärmiks, juba aastaid segapaari varianti.

Kannatamatute leopardifännide närvid paneb proovile asjaolu, et loomaaia loodushariduse ja avalike suhete teenistus pole veel suutnud maimukestele nimesid välja valida. Pakkujaid oli aga üle kuuesaja nii Eestist kui mitmelt poolt mujalt maailmast. Kõige kaugem nimepakkuja pärineb koguni USA Oregoni osariigist.

Leopardikutsikad ise edenevad aga jõudsalt, saavad järgmisel esmaspäeval oma viimase kaitsepookimise ning võivad nädal pärast seda koos ema Darlaga juba kolida isa Freddi asemel suurele ekspositsioonialale, kus neid saab taas regulaarsemalt ja juba värviliselt veebikaamerate abil jälgida.

Lähema nädala jooksul valitakse nimed kindlasti välja ning võitjad kutsutakse koos ajakirjanikega pidulikele ristsetele, kus nad saavad kätte ka oma lubatud auhinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles