Tallinna loomaaed peab esmaspäeval 69. sünnipäeva

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merikotka noorlind, kes sai hiljuti vaktsineeritud.
Merikotka noorlind, kes sai hiljuti vaktsineeritud. Foto: Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaed peab esmaspäeval 69. sünnipäeva ning vana traditsiooni kohaselt saavad sel päeval kõik loomaaeda 15- kroonise piletiga.

Jätkuvalt muutlikud ilmad pole loomaaeda tavapärast augusti teise poole külastamiskasvu veel toonud. Küllap on lapsed siiski hakanud ka tänavu tasapisi koolielsesse linna naasma ja üritavad ära kasutada viimaseid koolivaheajapäevi lasteloomaaias. Kui ilm vähegi lubab, on lasteloomaaed esmaspäeval ka lahti.

Seks aastaks on möödas kammermuusikakolmapäevad, millele panid üleeile punkti Edelweisskvarteti esitatud mõnusalt mahedad Debussy meloodiad.

Esimeses zoo-osakonnas said amuuri leopardi kutsikad teise soolenugiliste vastase ravikuuri ja pärast kordussüstimist viirushaiguste vastu tulevad ilmselt järgmisest esmaspäevast algul arglikult koos emaga suurde ekspositsioonipuuri.

Teine zoo-osakond saatis teisipäeval Kaunase loomaaeda kolm mullust ja kaks tänavust noort lumekakku. Üleeile võeti kotkamäel kõigilt tänavustelt noorlindudelt suleproovid geneetilise zoomäärangu tegemiseks.

Eile andsid proove ka händkakud, et Austria geneetikud saaksid teha oma otsuse siin üles kasvanud lindude sobivuse kohta sealsesse händkakkude loodusliku asurkonna taastamise programmi.

OÜ Viimistluskeskuse töötajad tõid loomaaeda uusasuka - pärast pikka reisi Miamist Tallinna merekonteinerist veel elusana leitud anoolis-sisaliku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles