Tudengi arvates arstide ja õdede maja probleemi ei lahenda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus laseb noorte meditsiinitöötajate jaoks renoveerida endise kodutute varjupaiga hoone Akadeemia teel.
Linnavalitsus laseb noorte meditsiinitöötajate jaoks renoveerida endise kodutute varjupaiga hoone Akadeemia teel. Foto: Google Street View

Tervishoiuvaldkonnas õppiv ja töötav tudeng rääkis Tallinncityle, et linna arstide ja õdede maja idee on küll üllas, kuid ei usu, et see tervishoiutöötajate lahkumise probleemi parandaks.

Akadeemia tee 48 asuv hoone on praegusel hetkel rekonstrueerimisel, et pakkuda järgmisel kevadel üüripinda 97-le meditsiinitöötajale. Selline võimalus avaneb kõikidele Tallinna linna tervishoiuasutustes töötavatele arstidele, hambaarstidele, õdedele ja ämmaemandatele.

«Tervishoiutöötajate Eestist lahkumise ärahoidmise ühe meetmena on Tallinna tervishoiu arengukavas ette nähtud võimalus anda tervishoiutöötajatele üürile jõukohase, turuhinnast madalama üüriga munitsipaaleluruumid,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

Kinnisvaraportaali kv.ee hinnastatistika kohaselt oli 2014. aasta esimese viie kuu keskmine Mustamäe korterite üür 7,8 eurot/m2 kuus. Lisaks üürile peab üürnik tasuma kõrvalkulud, mida sõltuvalt kululiigist arvestatakse vastavalt tema poolt tegelikult tarbitule või vastavalt tema kasutuses olevate eluruumide üldpinnale.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis õppiv ja Ida-Tallinna Keskhaiglas abiõena töötav tudeng avaldas arvamust, et arstide ja õdede majas elades ei saaks ta ikkagi majanduslikult hakkama. «Töötasu pärast makse on natuke alla 3 euro tunnis. Tööl käin poole kohaga, mis teeb palgaks umbes 200 eurot.» Tudeng peab sellise maja ideed küll heatahtlikuks, kuid arvestades palkasid, on see ikkagi nadi. Ta toob võrdluseks, et nende kooli ühiselamu tuba maksab ligikaudu 60 eurot, sisaldades ka kommunaalkulusid.

Tudeng ei usu, et sellise võimaluse tekkides tervishoiutöötajad Eestisse tagasi pöörduks või rohkem siia tahaksid jääda, kuna palgavahed on siiski võrreldes teiste riikidega drastilised. «Eestis saan abiõe ametikohal alla kolme euro tunnis, Soomes aga ligikaudu 12,» rääkis tudeng, kes isegi välismaale tööle minemist kaalub. Tema sõnul toetavad ka paljud kaastudengid tema seisukohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles