Vastulause: 2013. aastal ITK majandustulemused paranesid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna Keskhaigla.
Ida-Tallinna Keskhaigla. Foto: Andres Haabu

Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) esindajad ei nõustu Tallinna linnavolikogu esimehe Hanno Matto arvamusega, et ITK majandustegevus ei ole jätkusuutlik, kuna 2013 majandusaasta kahjum ulatus 2,8 miljoni euroni.


Möödunud, 2013. aastal ITK majandustulemused eelneva aastaga võrreldes paranesid ning kahjum vähenes ligi kaks korda. ITK juhatuse esimehe Ralf Allikvee sõnul on viimased aastad olnud haigla jaoks majanduslikult keerulised. «2013. aastal eeldasime me mõnevõrra suuremat haigekassa lepingumahu kasvu, mis oleks võimaldanud katta kasvavaid kulusid lähtuvalt tervishoiutöötajate esindusühendustega sõlmitud palgaleppest. Kahjuks seda mahu kasvu riigi poolt ei tulnud,» ütles Allikvee.

«2014. aasta eelarveprognoos on tehtud juba positiivse tulemiga, mis võimaldab haiglal majanduslikku olukorda veelgi parandada. Siiani oleme püsinud planeeritud raamides – 2014. aasta esimese kvartali tulem oli selgelt positiivne, pluss 3,4 miljonit eurot,» selgitas Allikvee haigla majandusolukorda.

«Haigla nõukogu esimees Taavi Aas pooldab kahe Tallinna keskhaigla ühendamist, et optimeerida investeeringuid ning kasutada ressursse senisest efektiivsemalt. «Minu hinnangul võidavad kahe suure haigla võimalikust ühinemisest eelkõige patsiendid ja töötajad, samuti paraneb haiglate majanduslik võimekus,» sõnas Aas.

«ITK on viimastel aastatel investeerinud haigla arengusse 13 miljonit eurot, saamata selle katteks EL struktuurfondidest täiendavaid vahendeid. Samuti pakub haigla oma patsientidele jätkuvalt kvaliteetset tervishoiuteenust. Seda näitab kõige ilmekamalt patsientide suur huvi – mitmete teenuste puhul ulatuvad järjekorrad juba sügisesse. Kahjuks ei ole haiglal järjekordade lühendamiseks võimalust personali juurde võtta, sest haigekassa lepingu esimese poolaasta maht on kohe täis saamas ning ilmselt see ka natuke ületatakse. Paraku üle haigekassa lepingulise mahu osutatavat teenust haigekassa poolt täishinnaga ei tasustata, seega jäävad osad ravikulud haigla kanda,» teatas haigla kommunikatsioonijuht Inge Suder.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles