Fotod ja video: vaata, kuidas volikogu proovis Savisaart umbusaldada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogu arutas täna hommikul kell kaheksa alanud erakorralisel istungil umbusalduse avaldamist linnapea Edgar Savisaarele.


Sotsiaaldemokraadid algatasid Savisaare vastu umbusaldusavalduse seoses tema ja veel nelja kõrge linnaametniku sattumisega kriminaaluurimise alla. Prokuratuur algatas Savisaare, abilinnapea Arvo Sarapuu, Põhja-Tallinna vanema Karin Tammemäe ja tema asetäitja Priit Kutseri ning ettevõtlusameti töötaja Jaanus Mutli vastu kriminaalasja omastamist käsitleva paragrahvi järgi, süüdistades neid maksumaksja raha eest isikliku valimisreklaami tegemises.

Varahommikusel istungil olid kohal vaid opositsioonisaadikud, Keskerakonda esindas istungit juhtinud linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.

IRLi fraktsiooni esimehe Eerik-Niiles Krossi sõnul tegid keskerakondlased võib-olla targasti, et ei lubanud oma liikmetel kohale tulla, sest mine tea, kuidas parteidistsipliiniga lood on ja äkki keegi hääletab valesti. «Ühele juhuslikult siia sattunud Keskfraktsiooni liikmele tehti kantselei töötaja poolt märkus, et tema kohalolek pole vajalik. Ja kui me istungi alguses nägime, siis opositsiooni hääletuskaardid olid laudadele laiali jaotatud, aga Keskerakonna liikmete kaardid vedelesid kõik ühes hunnikus,» lausus Kross.

Opositsionäärid soovisid kantselei töötaja käitumise kohta õiguslikku hinnangut, kuid Vitsut kuulutas, et see polevat vajalik ja andis kiiresti järgmisele saadikule sõna.

Juske rõhutas, et praegusel juhul pole uurimise all Tallinna linn, vaid et Tallinna linn on kannataja, kelle vara on omastatud.

«On ka ju märke, et linna eelarvevahendeid väidetavalt kuritarvitanud linnajuhid on asunud ennast ka maksumaksja raha eest kaitsma,» viitas Juske ekspertiisile, mille Tallinna linnavalitsus tellis Linnar Priimäelt ja mille järeldused on vastupidised erakondade rahastamise järelevalve komisjoni tellitud ekspertiisi omadele.

«Piltlikult öeldes on Tallinna linna teistkordselt röövitud, ja see teeb muret,» lausus Juske.

Kuna umbusalduse avaldamiseks on vaja volikogu häälteenamust, istungist võttis osa aga vaid 25 saadikut 79st, siis kukkus umbusaldusavaldus ettearvatult läbi. Umbusalduse poolt oli 23 ja vastu üks linnavolinik, üks volikogu saadik ei hääletanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles