Sotsid tahavad Kristiine ja Kalamaja liita Kesklinna linnaosaga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja on Tallinna üks omanäolisemaid asumeid.
Kalamaja on Tallinna üks omanäolisemaid asumeid. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraadid peavad õigeks Kristiine linnaosa ja mitmete Põhja-Tallinna asumite nagu Kalamaja, Pelgulinna ja Kelmiküla liitmist Kesklinna linnaosaga.

Sotside hinnangul aitaks see suurendada Kesklinna kui Tallinna ajaloolise südame rolli pealinna elu kujundamisel.

«Täna on Kesklinn elanike arvult alles neljas linnaosa,» märkis volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Maimu Berg. «Et seda muuta, tuleks tõsiselt kaaluda väikese Kristiine linnaosa ja mitmete Põhja-Tallinna asumite, näiteks Kalamaja, Pelgulinna ja Kelmiküla Kesklinnaga liitmist.»

Bergi sõnul on kõnealused piirkonnad ajalooliselt ja logistiliselt südalinnaga niikuinii väga tihedalt seotud.

See samm suurendaks märkimisväärselt Kesklinna elanike arvu, vähendaks linna üldist ametnike hulka ja annaks kokkuvõttes ajaloolisele südalinnale oluliselt suurema kaalu pealinna poliitikas, lisas ta.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul võib 1993. aastal moodustatud linnaosad jagada tinglikult kolme gruppi.

«Kõigepealt ajaloolised piirkonnad ehk Nõmme, Pirita ja Kesklinn, siis suurte magalapiirkondade baasil tekkinud Lasnamäe, Mustamäe ja Haabersti ning kunstlikult loodud linnaosad Põhja-Tallinn ja Kristiine,» rääkis Juske.

Ta lausus, et linnaosade arvu vähendamine aitab vähendada Tallinna üha paisuvaid halduskulutusi.

«Samas ei kaugeneks võim rahvast, sest suureneksid oluliselt kohalike elanike poolt valitud linnaosa halduskogu volitused piirkonna elu kujundamisel,» märkis Juske. «Linnal tuleks rahaliselt toetada ka tekkinud tugevaid kogukondlikke kodanikeühendusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles