Lasnapiknikul diskuteeriti tuleviku üle

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormees Lasnapiknikul kõnet pidamas.
Noormees Lasnapiknikul kõnet pidamas. Foto: Vladislav Kopõlkov

Eile toimus Lasnamäel Kivila pargi lõpus Lasnapiknik, mis keskendus lasnamäelaste kodanikuaktiivsuse tõstmisele ning piirkonna planeeringutele.

Kivila parki, mida muidu teatakse kui joomarite kohta, külastas eilse päeva jooksul rohkem kui sada inimest. Ürituse korraldajate sõnul tahavad nad, et inimesed hakkaksid rohkem huvi tundma ümbritseva keskkonna vastu. Majadevaheline ruum, mis on eikellegimaa, võiks nende arvates muutuda ühiseks maaks.

««Et ei oleks suhtumist «Kõik, mis on väljaspool minu korteri ust, pole minu asi» ning võetakse vastutus ühise ruumi eest,»» kommenteerib Maria Derlõš, Lasnaidee algatuse vedaja. Tema sõnul on siiani arvatud, et ühise maa probleem peaks olema omavalitsuse või korterühistu esimehe hallata.

Derlõš tõi ka välja, et paljud Lasnamäe elanikud ei tea, mis nende lähiümbruses toimub: «Planeeringud ja uudised ei jõua inimesteni, protsess on liiga keeruline.» Niisiis räägiti näiteks rajatavast golfikeskusest ning betoonkaartest, mis Priisle turu juures maha võetakse.

Lasnapiknikust osa võtnud Jevgeni Krištafovitši sõnul oli kohalik seltskond võrratult hea. «Sain tuttavaks ühe pensionärist härraga, kes elab Lasnamäe 4. mikrorajoonis 1985. aastast ja viimast 11 aastat peab oma 72-korteriga majas korteriühistu esimehe ametit. Rääkis mulle kuidas ta kaasab oma naabreid kohalikele üritustele ja propageerib kogukonna tunne teket.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles